PKK'nın Peygamber hazımsızlığı Diyarbakır'ı karıştırdı

Dicle Üniversitesi'nde Kutlu Doğum Etkinliği'ni engellemek isteyen PKK'lı grup Mustazaf-Der'li öğrencilere saldırdı. 4 öğrenci yaralandı. Yaralılar Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı.

11-04-2013


Dicle Üniversitesi'nde Kutlu Doğum Etkinliği'ni engellemek isteyen PKK'lı grup Mustazaf-Der'li öğrencilere saldırdı. 4 öğrenci yaralandı. Yaralılar Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Olay nedeniyle üniversiteye çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Polis, kavgaya karışan bazı öğrencileri gözaltına alırken, sıkı güvenlik önlemleri alındı. Üniversitede gerginlik sürüyor.
 
Dicle Üniversitesi'nde iki gün önce Kutlu Doğum Haftası için etkinlik düzenlemek isteyen öğrencilere PKK yanlısı oldukları belirtilen başka bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Olayların büyümesi üzerine okula polis müdahale etti. Olaylar bir sonraki gün de devam etti. PKK yanlısı öğrenciler düzenlenen etkinliği basmak istedi. Tüm engellemelere rağmen planlanan etkinlik düzenlendi. Ancak olaylar bugün de devam ediyor.
 
15 KİŞİ GÖZALTINDA
 
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 4 öğrencinin çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü, yaklaşık 15 kişinin de gözaltına alındığını ifade ederek, olaylara karışanlarla ilgili gözaltı ve yakalama çalışmasının yapıldığını söyledi.
 
EĞİTİME ARA VERİLDİ
 
Bu arada Dicle Üniversitesi, çıkan olaylar sebebiyle eğitime üç gün ara verildiğini açıkladı. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, ''son 2-3 gün içerisinde ülkemizin içinde bulunduğu çözüm sürecini akamete uğratmak isteyen kesimlerce sıkıntı ve gerginliklere yol açacak eylemler düzenlenmektedir." denilerek, dekanlar ve okul müdürleriyle yapılan senato toplantısı sonucu 10-13 Nisan 2013 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi'nde eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.
 
(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN