Özgür-Der'den Filistinli esirler için çağrı

Özgür-Der, İsrail'in esir tuttuğu ve 1 aydır açlık grevi yapan 1500'ün üzerinde Filistinli için oruç ve eylem çağrısında bulundu.

09-05-2012


İsrail zindanlarında 1500'ün üzerinde Filistinli tutsağın yaklaşık bir ay önce başlattığı açlık grevi her geçen gün yeni katılımlarla büyürken Özgür-Der bu direnişe destek vermek adına 10 Mayıs Perşembe günü oruç tutma ve 11 Mayıs Cuma günü de Fatih Camii'nde kılınacak Cuma namazının ardından Saraçhane Parkı'nayürüyüş yapma çağrısında bulundu.
 
Filistinli direnişçilerin Siyonist işgale karşı verdikleri büyük mücadeleye sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Özgür-Der, direnişe destek verilmesi yönünde etkilnliklere imza atılmasını istedi.
 
Özgür-Der'den Yapılan Çağrının Tam Metni:
 
1.550 Esirin İsrail Zindanlarında Sürdürdüğü Açlık Grevi 4. Haftasında!
 
FİLİSTİNLİ ESİRLERLE DAYANIŞMAYA DAVET!
 
Siyonist işgale direnmek suçundan ötürü hapsedilen yüzlerce Filistinli esirin İsrail zindanlarında 17 Nisan günü başlattıkları açlık grevi eylemi sürüyor. Giderek artan katılımla sayıları 1.500’ü geçen esirler yaklaşık bir aydır hiçbir şey yemeyerek ve sadece tuzlu su alarak işgalcilerin hukuk tanımayan tutumlarına karşı bedenleriyle direniyorlar. Filistinli esirler ölümü göze alarak sürdürdükleri eylemleriyle onursuz bir hayata karşı şehadeti tercih ettiklerini ilan ediyor ve tüm dünyayı İsrail zindanlarında yaşanmakta olan sistematik işkence ve haksızlıklara karşı duyarlılığa çağırıyorlar.
 
Hiç şüphesiz Filistin davasının Türkiyeli savunucuları olarak kardeşlerimizin bedenleriyle ortaya koydukları bu büyük direnişe sessiz kalamayız. Siyonist işgal ve zulme karşı direnen Filistin halkının mücadelesini desteklediğimizi ve sesimizle, yüreğimizle, dualarımızla kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ortaya koymak durumundayız.
 
Bu amaç doğrultusunda duyarlılık ve sorumluluk sahibi herkesi Filistinli esirlerle dayanışmamızı geliştirmek ve Allah rızası için 10 Mayıs Perşembe gününü oruçlu geçirmeye davet ediyoruz. Ve 11 Mayıs Cuma günü de Fatih Caminde Cuma namazından sonra toplanıp Saraçhane Parkı’na gerçekleştireceğimiz yürüyüşe bekliyoruz.
 
Not: Eyleme yıllarca İsrail zindanlarında tutsak kalıp Gilat Şalit takası neticesinde özgürlüğüne kavuşan ve Türkiye’ye gönderilen Filistinli kardeşlerimiz de katılacaklar.
 
Tarih: 11 Mayıs Cuma
 
Saat: Cuma Namazı Sonrası
 
Yer: Fatih Camii’nden Namaz Sonrası Saraçhane Parkı’na Yürüyüş
 
(Kaynak: Haksöz)

Etiketler : #ÖzgürDer'den   #Filistinli   #esirler   #için   #çağrı   
YORUMLAR
  • ahmetayhan   10-05-2012 12:11

    Yaşadığımız topraklarda aylarca tutuklu kalıp halen mahkemeye dahi sevkedilmeyen,ailesi magdur bırakılan çok sayıda müslüman kardeşlerimiz bulunmaktadır. İslam kardeşliğinden,demokrasi ve insan haklarını dilinden düşürmeyen yabancı coğrafyadaki zulumleri tek gündemleri yapan müslümanlar maalesef kendi coğrafyalarındaki müslümanların sürek avına sessiz kalıyorlar Filistindeki,Suriyedeki ve diğer coğrafyadaki zalimlere karşı verdikleri mücadele gibi mücadele ortaya koymuyorlar, söz konusu ülkelerdeki müslümanların direnişi ve mücadeleleri ile gündem oluşturdukları gibi kendi coğrafyamızda aynı gündemi oluşturmuyorlar,aynı hassasiyeti göstermiyorlar. Filistin ve diğer coğrafyadaki müslümanların ve direnen esirlerin direnişleri kendi coğrafyamızdaki cezaevlerinde tutuklu müslüman mustazafların serbest bırakılması için gündem ,talep ve eylem ortaya koymadan bu ikisi birleştirilmeden söz konusu direniş ve eylemler Müslümanların vicdanınla nasıl hesaplaşacak. Üstelik İsrailin ,Suriyenin ve diğer coğrafyadaki zalimlerin yönetimlerin tağuti diktatörlükler olduğunda kimsenin ihtilafı yok. Peki ehveni şer,mefsedetin giderilmesi, evet ama yetmez şiarlarıyla iktidara getirilen bu günkü yönetimin sorumluluğu altında yaşanan Türkiye gerçeği ? Evet bu eylem ve destek hepimiz için imanımızın olmazsa olmaz bir gereği mahiyetindedir .Ama Türkiye deki cezaevlerinde hala uygulanan benzeri zulmü uygulayanları gündemekoymadan ,sorumlularıteşhir etmeden, verdiğimiz şartlı desteği gözden geçirmeden, vicdanlar islam kardeşliğinin gereğini yapmanın huzuruna kavuşamıyacaklardır. Eyleme destek veren müslümanların Türkiye deki mustazaf müslümanlarında kendilerinin kardeşleri olduğunu ve onların da en az gündem olmayı ve onlarında siz müslüman kardeşlerinden böyle bir desteği hakkettiklerini unutmadan bu direnişi desteklemelerini konuşmacıların söylemlerinde ve katılımcıların pankart ve şiarlarında dile getirmeleri temeni ve umudu ile Rabbim hem direnen müslümanların direnişini hem destek veren müslümanların eylemini katında salih amel olarak değerlendirsin ve ecirlerinizi versin.

  • i.metin   09-05-2012 19:46

    Bu duyarlılığından Özgürder'i kutluyorum Sadece konuşmuyorlar ses verip ses de getiriyorlar

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN