Oniki günlük siyonist vahşetin bilançosu korkunç

Filistin hükümetine bağlı Olağanüstü Haller ve İlk Yardım Kurumu başkanı Dr. Muaviye Hasaneyn yaptığı açıklamada, şimdiye kadar çoğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 680 kişinin şehid olduğunu, 450’si ağır olmak üzere 3100 kişinin de yaralandığını belirtti.

07-01-2009


Onikinci gününe giren Gazze’deki siyonist vahşetin bilançosu artmaya devam ediyor. Filistin hükümetine bağlı Olağanüstü Haller ve İlk Yardım Kurumu başkanı Dr. Muaviye Hasaneyn yaptığı açıklamada, şimdiye kadar çoğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 680 kişinin şehid olduğunu, 450’si ağır olmak üzere 3100 kişinin de yaralandığını belirtti.

Siyonist işgal ordusu, cephede mücahitler karşısında verdiği kayıpların intikamını sivil halktan çıkarmaya devam ediyor. İşgal ordusu dün, şimdiye kadar en vahşi saldırılarından birini gerçekleştirerek, saldırılar sonucu evleri yerle bir olan Gazzeli kadınların, çocukların ve yaşlıların sığındığı Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’ya ait bir okulu bombalayarak 45 kişiyi şehit etti, onlarca kişiyi de yaraladı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal ordusunun Gazze’nin bazı yerlerinde üç saatliğine ateşkes ilan etmesinin, alçakça bir adım olduğunu belirterek, Siyonistlerin bununla sivillere karşı yaptıkları vahşeti gizlemeye çalıştıklarını belirtti.

Hamas Siyasi Birim Üyesi Muhammed Nezzal, bugün (07 Ocak Çarşamba) yaptığı açıklamada; işgal güçlerinin, bir insanlık dramı yaşayan Gazze halkının ihtiyaçlarını gidermesi için üç saatliğine ateşkes ilan ettiğini duyurmasının, dünya kamuoyunu yanıltmaktan başka bir şey amaçlamadığını belirtti.

Nezzal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İşgal ordusunun yaptığı bu üç saatlik ateşkes, işlediği cinayetleri örtmek içindir. Evleri yerle bir olduktan sonra UNRWA’nın okullarına sığınan sivil insanları bombalayıp onlarcasını katleden işgal ordusunun attığı bu adımın insani hiçbir yanı yoktur.”

Nezzal, işgal ordusunun bu üç saatlik ateşkesle, yüzlerce masum ve savunmasız insanı katletmesine karşı İslam âlemiyle dünyada yükselen tepkileri hafifletmeye çalıştığını söyledi.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Oniki   #günlük   #siyonist   #vahşetin   #bilançosu   #korkunç   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN