Okul kıyafetlerinde askeri düzene devam

Daha önce, önümüzdeki öğretim sezonunda serbest kıyafet uygulamasına geçileceğini duyuran Eğitim Bakanlığı, 2010-2011 öğretim sezonunda uygulamanın başlatılmasının ertelendiğini duyurdu.

26-05-2010


İslam ve Hayat

Eğitim Bakanlığı, ilk ve ortaöğretimde serbest kıyafet uygulamasına geçme kararını erteledi. Daha önce, önümüzdeki öğretim sezonunda serbest kıyafet uygulamasına geçileceğini duyuran Eğitim Bakanlığı, 2010-2011 öğretim sezonunda uygulamanın başlatılmasının ertelendiğini duyurdu.

Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, beklenmedik bir u dönüşü yaparak, serbest kıyafet uygulaması için çalışmaların sürdüğünü, fakat bunun önümüzdeki öğretim sezonunu etkilemeyeceğini söyledi. Kısacası okullarda küçücük bedenler üzerinden sürdürülen militarist tektipleştirme uygulaması devam ettirilecek.

 

Etiketler : #Okul   #kıyafetlerinde   #askeri   #düzene   #devam   
YORUMLAR
  • zülküf araslan   31-05-2010 17:30

    Eğitim kesinlikle tekelleşrilimediği gibi zaten bir anne ve babanın asli görevlerinden biride çocuğunun eğitimini sadece belirli bir merciye bırakmamaktır ama maalesef yaşadığımız coğrafyada anneler çocuklarını ana okullarında başka analara bırakıp daha sonrada çocukları onları huzur evlerine veya kapılara sığınma evlerine bırakıyor ve bu tür olaylar gün geçtikçede bir önceki güne göre çoğunlukta.Ayrıca eğitim kişinin BEŞERİYETTEN İNSAN OLMA [makamına] çıkma için olması gereken ve TEMİZ FITRATINA[YARATILDIĞI ANDAKİ TEMİZ OLMA] ve bu fıtratla özdeşleşen bir doğru orantıda verilmesi gereken MUTLAK DOĞRULARDIR. Peki bu mutlak doğru nedir ve bu doğruları kim belirler diye iki soruya cevap verilmesi gereklilik arz eder.Evet işte tamda bu soruların belirleyeceği cevapla ilgilidir EĞİTİM KANAATİMCE. Kendisinin ve çocuğunun eğitimini önemseyen ebeveyinler BİLSİNLERKİ eğitimde ki yaratılma[beşeriyet olma] nın İNSAN OLMASINDAKİ DOĞRUYU BELİRLEYEN ancak ve ancak yaratılanı YARATAN dır.çünkü nasılki bir makinanın icadını yapan mühendis kadar,makinayı alan ve kullanan bilmiyorsa, bir insan hakkındaki BİLGİYİDE ALLAH TAN BAŞKA KİMSE TAMAMEN BİLMEDİĞİ GİBİ ZATEN BİLGİNİNDE KAYNAĞI EL ALİM OLAN ALLAH TIR. Ve doğruyuda eksiksiz bilen olan ALLAH kullarının eğitimininde hakkında BİLGİ[Kİ BUNA VAHİY DENİR], İNSANLARA Rahmeti ve lütfü ile ikram etmiştir. yani insanı insan eden ilimi veren EL ALİM OLAN VE KULLARININ ÜZERİNDE TASARRUF HAKKI OLAN ALLAHIN BELİRLEDİĞİ DOĞRULAR ÇERÇEVESİNDE OLuRSA doğru olmuş oluyor.Aksine ne kadar aklide olsa VAHİYSİZ BİR EĞİTİM İNSANI değersizleştirdiği gibi sıradan ve sürüleştirir buda yapılan eğitim sisteminde olduğu gibi,dünyaya bakın vahiysiz eğitim alanlar ,ÇALAN,ÇIRPAN,ALDATAN, VE DÜNYAYI KAOSA İTENLERDİR.Bir örnek verirsek çok kısa birzaman önce BANKALARI SOYANLAR,ORGAN ÇALANLAR VE BU ORGANLARI NAKLEDENLER HERHALDE OKUR YAZAR BİLMEYENLER DEĞİLDİR DEĞİL Mİİ Yalnız, eğitimdeki kılık kiyafet EĞİTİM SİSTEMİNİN YANINDA,ŞERBETTİR KANAATİMCE ve belki VAHİYLİ BİR EĞİTİM OLURSA DOĞRUDA OLA BİLİR TEK TİB GİYSİ,[tek tib sözüm militarist ulusçuluk olarak algılanmasın] Sebeb ise çocukların arasına kimse kolay,giremez di yani daha çok dışarıdan kötü amaç için kimse sızamazdı.... teşekkürler...

  • İnci   31-05-2010 15:11

    Okullarda serbest kıyafete geçilmemesini bir açıdan olumlu buluyorum. Zira gençlerde ve hatta çocuklarda inanılmaz bir marka ve gösteriş merakı gün geçtikçe kök salıyor. Gençler ve çocuklar bu yolla kendi ayrıcalıklarını veya zenginliklerini ortaya koymaya çalışıyor. Toplumumuzda bu tür problemlerle başedemeyecek ve başkalarıyla yarışmaya güç yetiremeyecek durumda aileler var. Acizane görüşüm: bu konunun da gözardı edilmemesi gerekir.

  • ilyas metin   26-05-2010 17:04

    okul kıyafeti üreten fabrikaların ve imalat edenlerin işine gelmemiştir.olurya dayımın ogluysa hani

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN