Nuray Canan Bezirgan ve eşine polisten darp

İmkan-Der Genel Başkanı Nuray Canan Bezirgan ve eşi dernek sekreteri Ömer Bezirgan, Kumkapı yabancılar şubesinde polisler tarafından darp edildi

30-12-2009


İmkan-Der Genel Başkanı Nuray Canan Bezirgan ve eşi dernek sekreteri Ömer Bezirgan, Kumkapı yabancılar şubesinde haksız gerekçelerden ötürü tutulan bir çocuğu astım hastası Çeçen ailenin durumu hakkında bilgi almak ve yardımcı olabilmek için bugün Kum Kapı Yabancılar Şube'sine gitti.

Çeçen aileyle ilgili olarak Vakit gazetesinde çıkan haberden ötürü rahatsız olan bir polis müdürü, “bu haberleri niçin gazetelere veriyorsunuz?”, “niçin haber yaptırıyorsunuz?” diye bağırınca Nuray Bezirgan "Biz, haber yaptırmıyoruz. Gazeteciler haberleri kendileri yapıyor" diye cevap verdi.

Bunun üzerine polis müdürü "bunları çıkartın burada" diye etrafındaki polislere emir verdi. Nuray Bezirgan buna karşılık "bizi niye çıkartıyorsunuz? Biz, mağdur olan bir aile hakkında bilgi almak istiyoruz. İmkan-Der olarak insanlık vazifemizi yapıyoruz" diyince önce Nuray Bezirgan’ı ve eşi Ömer Bezirgan’ı iteklediler.

Sonra da aynı polis müdürü Nuray Bezirgan’ı saçlarından çekerek yere sürükledi. Bu sırada Nuray Bezirgan’ın başı merdivenlere çarptı.

Ömer Bezirgan’ı ise başka bir odaya alıp, yere yatırdılar, ellerini arkadan burktular. Nuray Canan ise düştüğü yerden “eşimi öldürmeyin” diye bağırdı.

Polisin bir süre sonra olayı kapatmak istediği fakat Bezirgan ailesinin polisler hakkında şikayetçi olacağı ve bu saldırının peşini bırakmayacağı öğrenildi. Bundan ötürü yüz, boğaz ve ellerinde darp izleri olan Nuray ve Ömer, Haseki hastanesine giderek rapor aldı.

Şuanda Kum Kapı Polis Merkezi’nde, darbeden polislere ve müdüre karşı şikayette bulunuyorlar. Basın, sivil toplum örgütleri ve avukatlar karakolun önünde, Bezirgan ailesine destek için bekleyişini sürdürüyor.

Nuray Canan Bezirgan, geç saatlerde serbest bırakılırken, Ömer Bezirgan saldırıya uğradığı halde "polise mukavemet" etme suçundan gözaltına alındı.

(Kaynak: isra haber)

Etiketler : #Nuray   #Canan   #Bezirgan   #ve   #eşine polisten   #darp   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN