Mursi'nin balkon konuşması

Mısır seçimlerinden sonra zaferini ilan eden Mursi, yaptığı zafer konuşmasıyla ülkede baskıcı ejimin sonunun geldiğini söyledi

26-06-2012


Müslüman Kardeşler'in adayı Muhammed Mursi, Mısır'ın ilk sivil cumhurbaşkanı olarak halka hitaben yaptığı tarihi konuşmayla, elitist askeri dikta rejimiyle ülkede halkın taleplerinin hiçe sayıldığı asırlık bir dönemin kapandığını gösterdi.

Mısır'da Cumhurbaşkanı seçilen Muhammet Mursi Başkanlığı kazanması sebebiyle Pazar akşamı yaptığı konuşmada içeride ve dışarıda nerede olurlarsa olsunlar bütün Mısırlıların başkanı olacağını vurguladı. Ulusa sesleniş konuşmasında devrimde hayatını kaybedenlerin kanlarının boşa gitmeyeceğini söyledi.

Dr. Muhammed Mursi, Büyük Mısır halkının seçimine saygı duyduklarını ve yeryüzündeki en hayırlı ordu olan Mısır Silahlı Kuvvetlerinin rolünü takdir ettiklerini, herkesin sevip saygı duyduğu bu köklü müesseseyi koruyacaklarını vurguladı.

Mursi başkanlık seçimlerini kazandıktan sonraki ilk konuşmasında şöyle seslendi:

Bismillahirrahmanirrahim

Hamd ve sena Allah'a olsun. Salat ve selam Allah'ın Rasülü Hz. Muhammed (S.A.S)'e olsun.

De ki: Ancak Allah'ın lütüf ve rahmetiyle yalnız bunlarla sevinsinler. Bu onların toplayıp durduklarından daha hayırlıdır. (Yunus suresi ayet 58)

Büyük Mısır Halkına selam olsun...

Ey büyük Mısır Halkı! Bugün meydanları dolduran demokrasi bayramını kutlayanlar Allah'a hamd olsun ki Mısırlıların eliyle, iradesiyle, gözyaşları ve fedakârlıklarıyla bu tarihi ana ulaştık.

Bütün hedefleri gerçekleşinceye kadar devrim devam edecektir. Devrimi beraber tamamlayacağız.

Bugün burada sizin önünüzde 25 Ocak Devriminden sonra yapılan ilk başkanlık seçimlerinde Mısırlıların özgür iradesiyle seçilmiş ilk başkan olarak, vatanın her tarafında yaşanan bu muazzam sevinci sizinle beraber yaşıyorsam bu ancak Allah'ın yardımı ile ve şehitlerin dökülen temiz kanları sayesinde olmuştur.

Kanlarıyla özgürlük ağacını sulayan ve bize bu yolu açan tüm şehitlerin ve gazilerin yakınlarına teşekkür ediyorum.

Evlatları gerçek vatanın ve şehadetin manasını bilen, özgürlüğün bedeli olarak çocuklarını kaybetmeye tahammül gösteren ailelere şükranlarımı sunuyorum.

Şehitlerin kanının boşa gitmeyeceğine söz veriyorum.

Büyük Mısır Halkına ve Mısır Ordusuna Silahlı Kuvvetlerine en içten duygularımla selam olsun! Ben silahlı Kuvvetleri seviyorum ve onların devrimdeki rollerini takdir ediyorum. Bu köklü kurumu desteklemeye ve korumaya çalışacağım.

Şerefli polislere de selam olsun. Bazıları benim kimilerini daha az takdir ettiğimi zannediyor. Bu doğru değil. Kim suç işlerse kanun cezasını verir.

Gelecekte Mısır'ın güvenliğini barışı korumada büyük rolü olan çocuklarımızdan, kardeşlerimizden şerefli, değerli polisleri de selamlıyorum.

Mısır seçimlerini denetleyen veya denetlemeyen tüm yargıçlara selam olsun. Yargıçların yönetimde daima bağımsız olarak kalmaları gerekir. Gelecekte benim sorumluluğumda olacağı gibi yargının yasama ve yürütmeden bağımsız özgür irade ile çalışması gerekir.

Bu özel günde Mısır halkının tüm gruplarına sesleniyorum. Bugün sizlerin seçimi, iradesi ve Allahın lütfü ile buradayım.

Ben, bugün nerede olurlarsa olsunlar içeride ve dışarıda tüm Mısırlıların, bütün şehirlerin, köylerin, doğu, batı, güney, kuzey sınırlarında olanların veya geniş Mısır topraklarının ortasında olanların Mısır'ın kerim halkının, aşiretlerin, Nuba, Refah, el-Ariş, Güney Sina, Mersa Matruh, Delta şehirleri, Port Said, Kanal şehirleri İsmailiyye, Süveyş, Dakhiliye, Kefr eşşeyh, Garbiye, Kalyubiyye, İskenderiye, vahalar, Kızıl Deniz, Güney Sina, Güney Said, Beni Süveyf, el-Füyum, Münya, Sevhac, Asyut, Luxor ve Asvan gibi tüm şehirlerin vatandaşlarının  Müslüman, Hristiyan, erkek, kadın, yaşlı, genç, çocuk, babalar, anneler, çiftçiler, işçiler,  memurlar,  öğretmenler, üniversite hocaların, iş adamların, özel ve kamu sektöründe çalışanlar ve devlet kurumlarında çalışanlar, otobüs, taksi şoförlerin, trenlerde çalışanlar, büyük, küçük tüm esnafın, herkesin Başkanıyım. Bunların hepsi benim ailem...

Allahın lütfü ve sizin iradenizle bütün Mısırlılara başkan olduktan sonra anayasaya ve kanuna saygılı olan herkese karşı aynı konum ve mesafede olacağım.

Mısır, devrimi ile gençlerinin fedakârlıklarıyla, Mart 2011'deki ve 2011 sonundaki parlamento seçimlerinde şura meclisi seçimleri için 2012 başında ve nihayet 17 Haziran 2012'de biten cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçim komitelerinin önündeki uzun kuyruklarda beklemeleri dünyayı etkiledi.

Biz bugün bu sonuçları kutluyoruz ve saygı duyuyoruz.

Mısır'ın şu anda saflarını birleştirmeye, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.

Bu sabırlı halk ancak bu şekilde fedakarlıklarının meyvelerini toplayabilir. Sosyal adalete, özgürlüğe ve insanca yaşamaya kavuşabilir.

25 Ocak 2011 devriminde bütün meydanlardaki devrimcilerin sloganları ve asıl hedefleri bunlardı.

Bütün hedefleri gerçekleştirmek için bu devrim yolculuğunu beraber tamamlayacağız.

Mısır Halkı bundan önce çok sabretti. Hastalıklardan, açlıktan, zulümden, baskıdan, dolandırıcılıktan, sahtekarlıktan çok çekti. Biz etrafımıza bakıyorduk ve Mısır halkı ne zaman yönetimde söz sahibi olacak diyorduk? İşte bugün tüm dünyanın bu büyük kahramanlığı gördüğü gibi yönetimin sahibi sizsiniz.

Yarın daha iyi olacak inşallah.

Ben sizin en iyiniz olduğum için burada değilim. Allahın lütfü ve sizin seçiminizle buradayım. Hepinizin önünde verdiğim sözleri ve taahhütleri yerine getirmek için elimden geleni yapacağım.

Mısır Mısırlılarındır. Hukuk karşısında hepimiz eşitiz. Bu vatan için hepimizin görevleri var. Benim haklarımdan çok yükümlülüklerim var. Aranızda adaleti ve hakkı sağlamam için bana yardım ediniz.

Allaha itaat etmem için bana yardım ediniz. Eğer Allaha isyan edersem size söz verdiğim şeyleri yapamam. O zaman bana itaat etmeyin.

Bu tarihi anda büyük Mısır halkını, ailemi, aşiretimi ulusal birliğimizi sağlamaya aramızdaki bağları sağlamlaştırmaya davet ediyorum.

Biz hepimiz Mısırlıyız. Eğer partilerimiz ve siyasi akımlarımız ihtilaf ederse unutmayalım ki hepimiz devrime ve şehitlere vefa borçluyuz. Aramızda çatışmaya ve güvensizliğe yer yoktur.

Ulusal birlik Mısır'ın içinde bulunduğu bu zor durumdan çıkmak, hepimizin katıldığı bu projeyi yürütmek, Mısır'ın kalkınması ve gelişmesi için tek yoldur.

Allaha hamd olsun ki gelirlerimiz çoktur. Üzerimizde Allahın nimetleri çoktur. Şimdiye kadar bildiğiniz gibi kötü kullanıldı. Biz bu gelirleri inşallah gerektiği gibi hepimizin çıkarları için idare edeceğiz. Sizi bütün Mısırlıların yardımı ile Mısır'ın kalkınmasını kapsayan projeyi uygulamaya davet ediyorum.

Biz Mısırlılar olarak Müslümanı ve Hristiyanı ile beraber bir medeniyetiz ve böyle de kalacağız inşallah.

Nil'i,  ulusal birliğimizi ve sosyal dayanışmamızı hedef alan komplolarla ve fitnelerle beraber mücadele edeceğiz. Şanlı Ocak devriminde yaptığımız gibi...

Sizinle beraber Mısır'ın kalkınması ve uyanışıyla dünyayı etkilemek istiyorum.

Mısır topraklarında yaşayan her özgür Mısırlı için istikrar, bolluk haysiyetli ve iyi bir hayat gerçekleşecek inşallah.

Modern hukuk devleti olacak olan yeni Mısır'ı inşa için sizinle beraber çalışacağım.

Bütün zamanımı bu büyük projeye ayıracağım.

Uluslararası, bölgesel, Arap ve Afrika'daki tüm boyutlarıyla Mısır'ın ulusal güvenliğini korumak için sizinle beraber çalışacağım.

Mısır'ın tüm dünya ile olan antlaşmalarını, uluslararası sözleşmelerini koruyacağız ve bunların gerekliliklerini yerine getireceğiz.

Mısır'ın değerlerini, kültürel kimliğini koruyacağız. Bunun yanı sıra özellikle özgürlükler alanında insan haklarına saygıyı, kadın, aile ve çocuk haklarını bir sisteme oturtacağız.

Her türlü ayrımcılığı ortadan kaldıracağız.

Dünyadaki tüm güçler ve dünya devletleri ile karşılıklı saygı, ortak çıkarlara yönelik her taraf için seviyeli ilişkiler kuracağız.

Hangi devlet olursa olsun içişlerimize karışmasına izin vermeyeceğiz.

Ulusal egemenliğimizi ve Mısır Devletinin sınırlarını koruyacağız.

Mısır hakkında ancak Mısır'ın evlatları karar verebilir ve bilinmelidir ki Mısır tüm dünyayı barışa çağırıyor. Bununla beraber Mısır'ın, herhangi bir devlet tarafından kendisine veya dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarına düşmanlık edenlere karşı halkı ile silahlı kuvvetleri ve şanlı tarihi ile birlikte nefsi müdafaya ve düşmanını geri püskürtmeye gücü yeter.

Büyük Mısır Halkı!

İçinde bulunduğumuz durumun zorluklarının farkındayım. Mısır'ın güçlü bir devlet ve ümmete önder, dünya lideri olması için  Allahın yardımı, sizlerin dayanışması ve desteğiyle bu durumdan hızlı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. İşte Mısır'ın kaderi budur. Gelecekte onu bekleyen budur.

Sizin de kutladığınız ve sevindiğiniz milletin iradesinin kazandığını gösteren bu demokrasi zaferini kutluyoruz. Daha önce de söylediğim gibi sizin aranızda Allah'a karşı gelmeyeceğim ve isyan etmeyeceğim.

Allah Teala'nın şu ayeti kerimesini daima göz önünde bulunduracağım: "Öyle bir günden sakının ki, o gün hepiniz Allah'a döndürülüp götürüleceksiniz. Sonra herkese kazandığı amellerin karşılığı verilecek ve onlara asla haksızlık yapılmayacaktır."(Bakara 281)

Dostlar benimle beraber tekrar ediniz.

Biz irademizle, birliğimizle, birbirimize olan sevgimizle geleceğimizi inşa edebiliriz. Bazıları bunu vatanın dışından göremiyor veya bize bu konuda güvenmiyor. Ancak biz bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz ve yarın daha güzel olacak inşallah!

Allah başarının yardımcısı ve doğru yola iletendir.

Dostlarım bazıları bunu uzak görüyor. Biz ise çok yakın görüyoruz.

"Allah emrinde galiptir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler. (Yusuf suresi 21)

Allahın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Mursi'nin   #balkon   #konuşması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN