Mü'min kadınlara büyük hakaret

Muğla Üniversitesi’nde 10 Kasım’da açılan sergide yer alan bir çalışma, Mü'min kadınlara hakaret niteliği taşıyor.

19-11-2009


Muğla Üniversitesi’nde 10 Kasım’da açılan sergide yer alan bir çalışma, Mü'min kadınlara hakaret niteliği taşıyor. Örümcek ağının önünde çarşaflı bir kadının çizildiği rölyef resim, Neyzen Tevfik’in “Ne ararsın Tanrı ile aramda, sen kimsin ki orucumu sorarsın? Hakikaten gözün yoksa haramda, başı açığa neden türban sorarsın?” mısraları ile birlikte sunuluyor. Olaya tepki gösteren bazı öğretim görevlileri, bunu inanç özgürlüğüne ve kişilerin kıyafetlerine saldırı olarak nitelendirdiler. Milli Gazete’ye konuşan öğretim görevlileri “İnancı gereği örtünenleri örümcek ağının içine hapsederek, aslında kendi kafalarındaki bağnaz inancı vurguluyorlar.” şeklinde tepki gösterdiler.  Öğrenciler de söz konusu resmin, dini hassasiyetleri gereği başını örten hanımları hor görmekten başka bir izahı olmadığını vurguladılar.

RESSAM: RESİM HER ŞEYİ AÇIK İFADE EDİYOR

Eserin sahibi Arş. Gör. Özge Sinanoğlu ise resminde her şeyin kendini açıkça ifade ettiğini belirterek, “Sergi 10 Kasım’da açıldı. O tarihin Atatürk’ün ölüm yıldönümü olması nedeniyle böyle bir bağlantı kurarak çizim yaptım.” dedi.

Görülüyor ki, Kemalist cahiliye, kendi argümanlarını kabaca tasvir ederek, kendi gericiliğini ve yobazlığı teşhir etmekten utanmıyor. Müslüman kadınlara örtüleri üzerinden yapılan bu hakaret, aslında Türkiye’de yaşayan tüm Müslümanların inançlarına ve hayat tarzına hiçbir şekilde taviz  vermek istemeyen egemen zihniyetin bir tezahürü… Kınıyoruz.

(Kaynak: Platform Haber)

Etiketler : #Mü'min   #kadınlara   #büyük   #hakaret   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN