Mavi Marmara davası siyonist çeteyi protestoyla başladı

Mavi Marmara davası bugün Çağlayan Adliyesinde başladı. Sabah saatlerinden itibaren adliye önünde protesto gösterisi yapıldı.

06-11-2012


Gazze'ye insani yardım taşıyan “Mavi Marmara” gemisine Akdeniz'in uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi'nin yargılanmasına başlandı.

Bu dava sabah 09.00'dan itibaren Çağlayan'daki adliye önünde protesto gösterileri başladı. Çok sayıda kiinin katıldığı protestoda Mavi Marmara şehitleri için sloganlar atıldı. İsrail'i telin eden sloganların yanı sıra Suriye'de Esed rejiminin protesto edilmesi de dikkat çekti. İHH İnsani Yardım Vakfı, adliye önünde çok sayıda görsel materyal hazırlamanın yanı sıra bir de sergi açtı.

İngilizce, Arapça, Türkçe ve İbranice yazıların olduğu flamalar açıldı. Dövizler arasında, ''aranıyor'' anlamına gelen, İngilizce ''Wanted. 1 TL'' yazısı ve “İsrail yargılanıyor” yazılı dev balonlar  dikkat çekti.

Meydanda toplananlar, ''imza duvarı''na yazdıkları notlarla İsrail'i protesto ettiler. Yine Mavi Marmara saldırısı ve bu saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları yere konularak sergilendi, Türk ve Filistin bayrakları da dalgalandırıldı.

Mavi Marmara şehitlerinin posterlerini ve Filistin bayrakları taşıyan göstericiler alanda ayrı ayrı gruplar halinde ve bazen de ortak programla basın açıklaması yapıp marşlar okudular.

Bülent Yıldırım ve İHH yetkilileri sık sık basına yönelik dava hakkında bilgilendirmede bulundular. Duruşmadan çıkan şehit yakınları da dava hakkındaki kanaatletini paylaştılar.

Özgür-Der tarafından açılan "Ne Özür Ne Tazminat; Siyonist Çeteyle Tüm İlişkiler Kesilsin!" yazılı pankart etrafında toplanan çok sayıda kişi İsrail'i ve Suriye'ye protesto etti. Burada yapılan programda gazeteci-yazar Ahmet Varol, yazar Hamza Türkmen, gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, yazar Ramazan Kayan, Mazlumder İst. Şube Bşk. Cüneyt Sarıyaşar, gazeteci-yazar Adem Özköse, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve Mavi Marmara gazileri birer konuşma yaptılar.

Konuşmacılar Mavi Marmara gemisinin Gazze kuşatmasını denizden kırmaya dönük insani yardım girişiminin kanlı bir şekilde bastırılmasının hesabının çetin olması gerektiğini bildirdiler. Sadece Mavi Marmara şehitleri ve mağdurları için değil, tüm Filistin için toplandıklarını ve işgal sona ermedikçe de Filistin davasının bitmeyeceğini deklare ettiler.

Bu arada geçtiğimiz günlerde 16 yaşındaki oğlu Hama'da şehit düşen Mavi Marmara aktivisti Suriyeli Şaza Bukerati'nin de duruşmaya katıldığı anons edildi..

Konuşmacılar Mavi Marmara ve Filistin davasının Suriye direnişinden bağımsız olmadığını ifade ettiler. Ortadoğu'da yükselen intifada ateşinin zalimleri/diktatörleri yakması gibi İsrail'in de yaptıklarının hesabını vereceğini ifade ettiler. Baas rejiminin vahşetine karşı ayaklanan Suriye halkı için de dua eden konuşmacılar ümmet olmanın ve ümmetin sorunlarına duyarlı yaklaşmanın önemine dikkat çektiler.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Mavi   #Marmara   #davası   #siyonist   #çeteyi   #protestoyla   #başladı   
YORUMLAR
  • semire göktaş   07-11-2012 12:04

    çünkü biz bu filmi daha önce izlemiştik not: iddia ediyorum bu hükümet eninde sonunda siyonist çeteden özür dileyecek eğer tc devleti bir süre sonra siyonistlerden özür dilemese veya ilişkilerin daha iyiye gitmesi için kendini yıpratacak derecede çaba sarfetmese ben saçlarımı kazıyacağım.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN