Makina Mühendisleri Odası'ndan başörtüsü düşmanlığı

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, başörtülü üyelerinden başı açık fotoğraf isteyerek bir skandala imza attı.

26-06-2009


Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin başörtülü üyelerinden başı açık fotoğraf istemesini ve başı açık fotoğraf vermeyen üyelerine belge düzenlememesi kararı gündeme bomba gibi düştü.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Avni Çebi, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin asli görevinin meslek üyelerine yönelik standartların geliştirilmesi noktasında katkı sağlanması gerektiğini bildirdi. Çebi, Oda'nın üyelerine karşı geliştirilmiş olduğu tavrın çağdışı bir kategoride değerlendirilmesi gerektiğini söylerken Oda'ların üyelerinin başörtüsüne takılmasına engelleyici tutumlarının anlaşılmaz olduğunu kaydetti.

Çebi, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin diğer şubeler gibi üyelerine sertifika dağıttığını, bu sertifikaları bulunmayan üyelerin serbest çalışmasının mümkün olmadığını ifade etti. Başörtülü makine mühendislerin kamuda çalışamadıklarını, kendilerinin iş sahasını ancak serbest olarak yürütebileceklerini söyleyen Çebi, serbest makine mühendisi olmanın tek şartının da Makina Mühendisleri Odası'ndan aldıkları sertifikalar olduğunu belirtti.

MAZLUMDER Ankara Şubesi Başkanı Üstün Bol, MAZLUMDER olarak Ankara'da Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin yasakçı tavrını ve ayıbını kendilerine hatırlatacaklarını ifade etti.

Çeşitli kuruluşlar Ankara'da Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin aldığı bu kararı eleştirirken, MAZLUMDER Ankara şubesi, Cumartesi günü saat 12.00'de Ankara TMOBB Ankara'da Makina Mühendisleri Odası önünde başörtüsüne yönelik yasakçı karara yönelik bir protesto düzenleyecek.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN