Leylâ bir Özgecan mıdır?

Da­ha ge­çen­ler­de bir sı­kı Ata­türk­çü ne de­miş­ti: “İ­na­dı­na so­yu­nun, mi­ni etek gi­yi­nin, de­kol­te ge­zin!” Bun­lar Atatürk­çü­lü­ğün, ya­ni mo­dern­li­ğin, ya­ni çağ­daş­la­ğın ol­maz­sa ol­ma­zı ola­rak su­nul­mu­yor mu?

17-02-2015


Teş­hi­ri öven, teş­hir­ci­li­ği yü­cel­ten bir an­la­yış... Bir ka­dı­nın ce­sa­re­ti an­cak bu­nun­la ifa­de edi­li­yor. Ni­ce ka­dın “sa­nat­çı­” için kul­la­nıl­mış ka­lıp ifa­de: Ce­sur­ca so­yun­du!

Bu so­yun­ma mu­hab­be­ti­ni sa­bi süb­yan­dan, ebe­miz ya­şın­da, bir ayak­la­rı çu­kur­da ha­tun­la­ra ka­dar umu­mi­leş­ti­ren­ler kim­ler?

Ba­kın ga­ze­te­le­rin bi­rin­ci say­fa­la­rı­na: “Bi­rin­ci say­fa gü­zel­le­ri­” ile do­lu. Ya son say­fa gü­zel­le­ri? Müs­teh­cen­lik­le baş­la müs­teh­cen­lik­le bi­tir! “De­kol­te­” esas! Siz bu ga­ze­te­ler­de işin­den gü­cün­den, ba­şa­rı­sın­dan ötü­rü man­şet ol­muş ka­dın­la­ra rast­la­mış ola­bi­lir mi­si­niz? Fe­da­kâr an­ne­ler­den, ab­la­lar­dan bah­se­dil­di­ği­ni duy­du­nuz mu? 

Eğer rast­la­dıy­sa­nız, o te­sa­düf­tür! Ha­ta­dır, er­te­si gün iç ça­ma­şır­la­rı gö­rü­len bir fi­gür­le te­la­fi edi­lir. Ka­dın bu ke­sim için sa­de­ce cin­sel ob­je. Hiç alâ­ka­sız­la­rı bi­le bu sa­fa so­ka­rak tak­dim edi­yor­lar.

Da­ha ge­çen­ler­de bir sı­kı Ata­türk­çü ne de­miş­ti: “İ­na­dı­na so­yu­nun, mi­ni etek gi­yi­nin, de­kol­te ge­zin!” Bun­lar Atatürk­çü­lü­ğün, ya­ni mo­dern­li­ğin, ya­ni çağ­daş­la­ğın ol­maz­sa ol­ma­zı ola­rak su­nul­mu­yor mu? 

Ka­pi­ta­liz­min vaz­ge­çil­me­zi: Her ka­de­me­de ka­dın ti­ca­re­ti! Bu­ra­da ran­de­vu­ev­le­rin­de­ki pa­zar­la­ma­yı en ba­si­ti, en az kâr ge­ti­re­ni ola­rak gö­re­bi­li­riz. Ka­dın vü­cu­du pa­zar­la­ma­sı­nı fot­oğ­raf­lar­la, film­ler­le yap­mak bir son­ra­ki ka­de­me. Da­ha üst ka­de­me: Oto las­ti­ğin­den cik­le­te ka­dar ka­dın vü­cu­du­nun âlet edil­me­di­ği rek­lam bul­mak güç. Ka­dın hak­la­rı­nın ge­niş­le­til­me­si­ni, pa­za­rı ge­niş­let­mek ola­rak gö­ren­ler bun­lar­dan baş­ka­la­rı de­ğil.

Ka­dı­nı so­yun­ma­ya teş­vik eden­ler, te­ca­vüz­le­ri bal­lan­dı­ra bal­lan­dı­ra an­la­tan­lar­dan baş­ka­la­rı mı ki? 

Genç­le­re ser­best iliş­ki­yi tel­kin eden­ler, tav­si­ye eden­ler; ev­li­lik dı­şı iliş­ki­le­ri tah­rik ve teş­vik eden­ler kim­ler? Ya o dur­mak­sı­zın pom­pa­la­nan “sev­gi­li­ler gü­nü­” saf­sa­ta­sı ne­yin ne­si? 

Bun­lar ma­su­mi­ye­ti mü­ze­lik ha­le ge­ti­ren­ler de­ğil mi? Ah­lâ­kı, ede­bi, if­fe­ti, is­me­ti, hi­ca­bı, utan­ma­yı... söz­lük­ler­den ih­rac eden­ler ne­yin da­va­cı­sı olu­yor­lar? 

Ka­dın­lar or­da saf ve ley­li­dir (ley­la­’dır) di­yen Ah­met Ha­şi­m’­den ne­re­le­re gel­dik? 

Ne za­man­dır Saa­det­tin Kay­nak din­le­mi­yor­su­nuz? Te­le­viz­yon­la­nı­nız­da o müp­te­zel pav­yon, ge­ce ku­lü­bü ha­va­la­rı­nın rek­la­mın­dan baş­ka ne ya­pı­yor­su­nuz? Siz han­gi tar­zın tah­rik­çi­si­si­niz?

Ley­la bir öz­ge can­dır/Ka­ra göz­lü cey­lan­dır...

Do­yul­maz hüs­nü­an­dır (gü­zel­lik­tir)/Ka­nıl­maz bir içim su...

Ley­la, Ley­la, ah Ley­la....

Siz­ler, Öz­ge­can­la­rı Ley­la ol­mak­tan çı­ka­ran­lar, bar pav­yon mal­ze­me­si ha­li­ne ge­ti­ren­ler; por­nog­ra­fi­yi si­te­le­ri­nin vaz­ge­çil­me­zi ya­pan­lar... Şim­di çı­kıp sû­re­ti hak­dan gö­rü­ne­rek du­ru­mu kur­ta­ra­ca­ğı­nı­zı mı sa­nı­yor­su­nuz? 

Ese­ri­ni­ze sa­hip çık­ma­nı­zı bek­le­mi­yo­ruz, su­sun ba­ri!

Ki­tap hat­tı: Do­ğan İl­be­y’­in ki­tap­la­rı­… Ma­ra­ş’­tan ir­fan ha­ya­tı­mı­za hiz­met eden A. Do­ğan İl­bey 7 ki­tap bir­den ya­yın­la­dı: Cum­hu­ri­ye­tin Ka­ran­lık Yıl­la­rı, Al­da­tan Cum­hu­ri­yet, Ke­ma­list Cum­hu­ri­ye­tin Zu­lüm­le­ri, Mil­let Üs­tü­ne Dü­şün­ce­ler, Bir Hü­zün­kâ­rın ömür def­te­ri, Müs­lü­man Do­ğu­lu­nun De­ru­nu ve Dil ka­pı­sın­da Ya­zı­lan­la­r… ­Ki­tap­la­rın muh­te­va­sı­na ba­kın­ca, Do­ğan İl­be­y’­in ki­tap ya­yın­la­mak­ta­ki ge­cik­me­si­ni ola­ğa­nüs­tü sab­rı­na bağ­la­mak­tan baş­ka ça­re bu­la­mı­yo­ruz. (Fi­kir Tek­ne­si Ya­yın­la­rı, 0344 225 57 31)

 

D.Mehmet Doğan

Etiketler : #Leylâ   #bir   #Özgecan   #mıdır?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN