Kürt Kemalizmi höykürdü: "Kurban'dan, Ramazan'dan vazgeçeriz, Nevruz'dan asla"

DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna yine Kemalistlere taş çıkartacak açıklamalarda bulundu. Ayna, 'Kurban bayramı ve Ramazan bayramından geçeriz, Nevruzdan asla' dedi.

25-03-2008


Beraberinde bulunan Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ve DTP eş Başkanı Kamuran Yüksel ile birlikte Van'da Yüksekova ilçesinde geçen ve önceki gün çıkan olaylarda hayatını kaybeden İkbal Yaşar'ın taziye ziyaretinde bulunan Emine Ayna, öğle saatlerinde karayolu ile Hakkari'ye geldi.

Parti binası ziyaretinin konuşan Ayna, kendisinde tüm Kürtler adına konuşma yetkisi vehmederek, "Özelikle son 2-3 gün içersinde gelişen bölgedeki Nevruz bayramı kutlamalarını yasaklayarak engellemeye kalkıştılar. Nevruz Bayramı Kürtlerin geleneği ve kültürüdür. Kürtler ne olursa olsun Nevruz bayramında vazgeçmezler. Kurban bayramında vazgeçebilirler, kurban kesmeyebilirler, kutlamayabilirler, bu yıl ise kutlamadılar. Yine Ramazan bayramında vazgeçebilirler kutlamayabilirler. Ancak Kürtler Nevruz bayramında vazgeçmez, çünkü özgürlük anlamına geliyor."

(İslam ve Hayat / Haber 7)

Etiketler : #Kürt   #Kemalizmi   #höykürdü:   #Kurban'dan   #   #Ramazan'dan   #vazgeçeriz   #   #Nevruz'dan   #asla   
YORUMLAR
  • tarık celyet   28-03-2008 17:31

    Muşmula suratlı kadın aslında kendince haklı. çünkü onların dininde nevruzun önemi büyük. onun için kurban bayramı ramazan bayramı gibi islam bayramlarının önemi olmaz ki !! bunlar bizim şamanist sapıklar kadar sapık olan zerduşt sapıklarıdır. ama orada onları dinleyen aptallarada allah akıl versin demekten başka yapacak da birşey yok gibi... Allah ıslah etsin ... müslüman bilinci nasip etsin.

  • Mehmet Karayazılı   26-03-2008 13:40

    Ben bir müslüman kürt olarak bu dtplilerin sözlerini bana yapılmış bir hakaret kabul ediyorum. siz kim oluyorsunuz da tüm kürtler adına konuşma hakkını kendinizde buluyosunuz. biz kurbandan da ramazandan da asla vazgeçmeyiz... bir nevrozla kurban ve ramazan bayramını karşılaştırrıp islami bayramları küçümdseyecek kadar yobaz olan bu laik kafalı dtpliler her fırrsatta islama saldırmaktan vazgeçmiyorlar. daha önce leyla zananın kocasıda kürtler islamı kabul etmekle yanlış yaptı demişti yeter artık susun. konuştukça batıyosunuz. sizin dediğiniz gibi kürtler laik kafalı değildir, tam tersine genelde dinine bağlı insanlardır. size destek verenlerde inşallah sizin gerçek yüzünüzü tanıyacaklardır.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN