Kürt Kemalistleri Diyarbakır'da da saldırdı

Özgür-Der Diyarbakır Bağlar temsilciliğine de molotoflu saldırı düzenlendi. Maddi hasarın olduğu saldırıda ölü ve yaralının bulunmadığı bildirildi.

12-08-2013


Özgür-Der Van şubesine yapılan molotoflu ve silahlı saldırının ardından bir saldırı da Özgür-Der Diyarbakır Bağlar temsilciliğine yapıldı. Gece 02.00 sıralarında gerçekleştirilen saldırıda ölü ve yaralının olmadığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, gecenin geç saatlerinde ellerindeki molotofları derneğe atan saldırganlar, daha sonra kaçtı. Saldırının ardından derneğin camına değen molotofların, geri düşerek derneğin altında bulunan esnafa zarar verdiği belirtiliyor. Dükkânları tutuşan esnafın kendi imkânlarıyla çıkan yangını söndürdüğü bildirildi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Kürt   #Kemalistleri   #Diyarbakır'da   #da   #saldırdı   
YORUMLAR
  • hüseyinalan   12-08-2013 11:20

    öZGÜR-DER'in Van şb.'ne yapılan saldırının ardından "twetter" atmış, olayı telin edip kardeşlere geçmiş olsun demiştim. Saldırı devam ediyor. Bu saldırı planlanmış bir stratejinin devamı mıdır yoksa rastgele bir gelişme midir, göreceğiz. Bu saldırılarda çok önemli bir gelişme yaşanacak ve Müslümanlar, diğer ideolojik guruplardan gecikmeli de olsa ayrışma sürecine gireceklerdir. Bu olaylar vesilesiyle bu güne kadar "yorganın altına saklanan" kimi gerçekler gün yüzüne çıkabilir. Bu yanıyla hayra alamet görüyorum ama her hayırda olduğu gibi olumsuzluklar da yaşanabilir. "Laikliğin teminatı" olduğunu deklare etmiş ırkçı, Marksist ve faşist PKK, Müslüman Kürtleri ulusallaştırırken İslam dinini pis emelleri yönünde bu güne kadar araçsallaştırmış dolayısıyla kimi Müslümanların, yaşanan şartlar gereği gözünü boyayabilmişti. Ortadoğuda renkler ve taraflar artık ayrışmaya, kadim kavgalar aslına rucu etmeye başladı. Olması gereken buydu. Gecikmeli de olsa, hasarlı olacak da olsa, süreç Müslümanların kendine dönmelerine, kendi davalarına sahip çıkmalarına katkı sağlayacaktır. Bizim için aslolan budur. Türkiye'de özgür-der nezdinde yaşanan budur. .. PKK daha ileri gidecek olursa Müslüman tabanını kaybetmeyi, açıkça dine düşman olmayı, dinle çatışmayı göze almış demektir... PKK bunu göze alabilecek midir? Bekleyip göreceğiz. Üzücü sonuçlarla karşılaşacak olsak da gelişmelerin hayra yönelik olduğunu düşünüyor, kardeşlerime geçmiş olsun diyorum.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN