Kur'an Nesli K. M.'den açıklama: Şimdi Ensar olma zamanı

Her bölgedeki Müslümanlar, kendi bölgelerine gelen Muhacirleri kendilerine zimmetlenmiş olarak kabul edip onlara sahip çıkmalılar. Şimdi Ensar olma zamanıdır. Şimdi, okuduğumuz ayetlere hayat vermenin zamanıdır.

07-08-2013


İslam ve Hayat

Kur'an Nesli Kültür Merkezi, Baas zulmünden kaçarak sığındıkları Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeli Muhacirler konusunda duyarlılık ve dayanışma çağrısı yaptı. Tüm Müslümanları, yaşadıkları bölgelere gelen muhacirleri kendilerine zimmetlenmiş kabul edip sahip çıkmaya davet eden açıklamada "Şimdi Ensar olma zamanı" ifadelerine yer verildi.

İşte Kur'an Nesli Kültür Merkezi'nden yapılan açıklama:

Şimdi Ensar Olma Zamanı

Yıllardır Kur'an'da Muhacir-Ensar konusundaki ayetleri okuduk, siyer kitaplarında Medine'deki Muhacir-Ensar kardeşliğine dair destansı hadiseleri okuduk. Şimdi bu okuduklarımızı yaşamanın zamanı. Çünkü her yanımız Muhacir dolu. Özellikle de Suriye'deki katliamlardan kaçan mazlumlar Türkiye'nin hemen her bölgesinde şehirlerin boş dükkanlarında, sokaklarında, parklarında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Şimdi onlara Ensar olma zamanıdır. Biz Kur'an Nesli Kültür Merkezi olarak, İstanbul Bahçelievler'de karınca kararınca bu yükümlülüğümüzü yerine getirmeye çabalıyoruz hamdolsun. Her bölgedeki Müslümanlar, kendi bölgelerine gelen Muhacirleri kendilerine zimmetlenmiş olarak kabul edip onlara sahip çıkmalılar. 

Şimdi Ensar olma zamanıdır. Şimdi, okuduğumuz ayetlere hayat vermenin zamanıdır. 

Etiketler : #Kur'an   #Nesli   #K.   #M.'den   #açıklama:   #Şimdi   #Ensar   #olma   #zamanı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN