Kur'an eğitimine özgürlük!

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından yapılan eylemde "Onyıllardır süren dayatma ve baskılara rağmen inançlarını ve onun gereklerini yerine getirme hususunda kararlılığını kaybetmemiştir... Bir an önce Kur-an'ın okutulmasına yönelik bu engelleme çalışılmalarına son verilmelidir." denildi.

27-06-2010


İslam ve Hayat

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, başörtüsü eksenli mücadelesine her hafta yaptığı eylemlerle devam ediyor. Kayalı Park'ta 146. kez bir araya gelen platform mensupları adına okunan basın açıklamasında, son günlerdeki OHAL tartışmalarına ilişkin olarak "Ülkemiz, otuzlu yıllardan beri zaten gizli bir olağanüstü hal ile yönetilmektedir. Konuşulan her meselede, ülkenin içinde bulunduğu kritik şartlar iç ve dış tehditlerin çokluğu gündeme getirilerek, zaten örtülü bir Olağanüstü Hal sürekli yaşanmaktadır. Özellikle Müslüman halkımızın, başta başörtüsü olmak üzere inanç ve özgürlüklerine yönelik baskılar, hak taleplerinin yerine getirilmemesi Olağanüstü Hal'in Müslüman halkımızın üzerinde örtülü bir şekilde yürürlükte olduğunun kanıtı değil midir?" ifadelerine yer verildi.

Kur'an eğitiminde yaş sınırına son!

28 Şubat sürecinden beri devam eden Kur'an eğitimine yaş sınırlaması uygulamasını da gündeme getiren Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, sorunla ilgili olarak "Müslüman halkımız, Onyıllardır süren dayatma ve baskılara rağmen inançlarını ve onun gereklerini yerine getirme hususunda kararlılığını kaybetmemiştir. Değişik zamanlarda başta Kur-an'ı Kerim 'in okunup okutulmasına, din eğitiminin her türlüsüne yönelik baskılar halkımızın Kur-an'a ve onun öğretilmesine ve dinlerini öğrenmeye olan istek ve arzularını kıramamıştır. Kur-an öğrenimine getirilen yaş sınırlaması yine yürürlükte olmasına rağmen halkımızın Kur-an öğrenimine olan teveccühü engellenememiştir. Bir an önce Kur-an'ın okutulmasına yönelik bu engelleme çalışılmalarına son verilmelidir." denildi.

Sessiz kalmayalım! 

Müslümanların inançları ve yaşantıları üzerindeki, uzun yıllardır devam eden, olağanüstü halin bir an önce kaldırılması, yerine adil ve özgürlükçü bir anlayışın getirilmesi zorunludur. Dini gönderen Allah, onun yasaklanmasından ve yasaklayıcılarından asla razı olmayacaktır. Halkımızı kendi inançları üzerinde oluşturulan bu Olağanüstü Hal'e karşı mücadele etmeye ve sessiz kalmamaya davet ediyoruz."  

Etiketler : #Kur'an   #eğitimine   #özgürlük!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN