Kirli savaş, yine çocukları vurdu

Şırnak'ın İdil ilçesi Sırt köyüne bağlı Aslantepe mezrasında oyun oynayan iki kardeşin yerde buldukları cismin patlaması sonucu bir çocuk hayatını kaybetti, ölen çocuğun kardeşi de ellerinden oldu.

13-11-2010


Şırnak'ın İdil ilçesi Sırt köyüne bağlı Aslantepe mezrasında oyun oynayan iki kardeşin yerde buldukları cismin patlaması sonucu bir çocuk hayatını kaybetti, kardeşi olan bir çocuk da ellerinden oldu.

Beşir (6) ve Saliha Rojivan İdem (4) isimli kardeşler, köy yakınlarında oynarken yerde bir cisim buldu. Kurcaladıkları cismin patlaması üzerine Rojivan feci şekilde hayatını kaybetti. Yaralanan kardeşi Beşir ise Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Beşi^'in elleri bileklerinden kesildi.

Patlamaya bir el bombasının yol açmış olabileceği belirtiliyor. İdem ailesini yasa boğan olay, 1990'lı yıllarda terör olayları nedeniyle boşaltılan mezrada öğle saatlerinde meydana geldi. Uzun yıllar askerî birliklerin kullandığı mezraya yaklaşık 2 yıl önce iki aile dönüş yaptı. Gönüllü köy korucusu olduğu belirtilen Abdulgafur İdem'in çocukları Saliha Rujivan ile Beşir, evlerinin bahçesinde oynarken bir cisim gördü. Rujivan buldukları cismi kurcalarken şiddetli bir patlama meydana geldi. Ağır yaralanan 2 kardeş, ailesi tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak ellerinde ve bacaklarında ciddi yaralanmalar meydana gelen kız çocuğu hayatını kaybetti. Kardeşi Beşir ise askerî helikopterle Diyarbakır'a kaldırıldı. Patlamanın ardından savcı ve jandarma olay yerine giderek detaylı bir inceleme yaptı. Patlamaya bir el bombasının sebep olabileceği üzerinde duruluyor. Patlayan cismin, askerî birliklerden mi kaldığı, gönüllü köy korucularına mı ait olduğu araştırılıyor. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan da patlamanın nedeninin henüz belli olmadığını söyledi. Özkan,"İnceleme sürüyor. Uzmanların incelemesi sonucunda patlamanın nedeni belli olacak.'' diye konuştu. Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Şenlik köyü Paşaçiya mezrasında, 28 Eylül 2009'da hayvanlarını otlatan Ceylan Önkol da (12) yerde bulduğu bombaatar mermisinin patlaması sebebiyle hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili soruşturmadan bugüne kadar herhangi bir sonuç alınamadı. 

(İslam ve Hayat / Zaman)

Etiketler : #Kirli   #savaş   #   #yine   #çocukları   #vurdu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN