Kazan: 28 Şubat'ın bir numarası Erkaya

Refahyol'un Adalet Bakanı Şevket Kazan, 28 Şubat'ın bir numarası olarak, sürecin beyni mesabesinde olduğunu söylediği dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı'nı işaret etti.

16-04-2012


Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, 28 Şubat döneminde bir numaranın Güven Erkaya olduğunu söyledi.

28 Şubat soruşturması kapsamında Çevik Bir'in tutuklanmasını yorumlayan Kazan, "Çevik Bir, bir numara değil diyorlar. Bir numara hanesi boş diyorlar. Bu boş olan hane de, 28 Şubat'ın adeta beyni mesabesinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya vardı. Kendisinin hayatta olmaması sebebi ile onun yeri orada boş." dedi.

Tv8'de yayınlanan 'Erkan Tan ile Başkent'ten programının konuğu olan SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Şubat soruşturması hakkında soruları cevapladı. 28 Şubat'ın arkasında ABD olduğunu öne süren Kazan, dönemin başbakanı merhum Necmettin Erbakan'ın Batı Çalışma Grubu belgesini Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e götürdüğü belirtti.

"Demirel isteseydi bu işleri önleyebilirdi." diyen Kazan, "Süleyman Demirel isteseydi bu işleri önleyebilirdi. 5 Mayıs tarihinde Batı Çalışma Grubu'nun ilk belgesini aldığımız zaman Erbakan Hoca hükümet içindeki müzakerenin arkasından bu belgeyi Süleyman Demirel'e götürdü ve gösterdi. Demirel, hem devletin başkanı hem de TSK'nın başkomutanıydı. Başkomutanı olarak nüfusunu kullanamaz mıydı? Bunların hepsini kullanabilirdi, yapmadı. Çünkü o da bu oluşumun içinde." diye konuştu,

Davada zaman aşımının söz konusu olamayacağını aktaran Kazan, "Zaman aşımı müebbet hapislerde 30 sene olarak öngörülmüştür. Bu 30 seneye bakarak zaman geçti diyorlar, ben de diyorum ki zaman aşımı olmadı. Hukukta zaman aşımını kesen faktörler vardır. Darbe 80'de yapıldı; 82'de de anayasa yapıldı. 2 sene buradan geçti. Ama yapılan anayasa 'bu konuda dava açılamaz' diye zaman aşımını kesen bir tavır ortaya koydu. 2010'da bu kalktı. Kalktığı tarihten bu zamana kadar da 2 sene geçti. Yani toplamda geçen zaman aşımı 4 sene. O nedenle bu zaman aşımı bu davada söz konusu olamaz." açıklamasında bulundu.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Kazan:   #28   #Şubat'ın   #bir   #numarası   #Erkaya   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN