Jandarma'nın yeni komutanına Ergenekon sorusu

İkinci Ergenekon davasına bakan mahkeme, Genelkurmay’dan, Kalyoncu’nun İbrahim Şahin ile ilişkisinin ne olduğunu sorduğu yazının yanıtını bekliyor.

06-08-2011


İslam ve Hayat

YAŞ toplantıları sona erdi ve böylelikle TSK’nın tepesindeki beşli belli oldu. YAŞ’ta merakla beklenen konulardan birisi de Balyoz tutuklusu 14 General’in durumuydu. Çıkan karar ise bu generallerin görev sürelerinin bir yıl uzatılması oldu. Bir diğer sürpriz ise Bekir Kalyoncu’nun Jandarma Genel Komutanı olmasıydı.

Karargah evleri soruşturmasına adı karışan Kalyoncu’nun ‘Özel Harekat İnfaz Timi kurulmasını emreden kişi’ olarak tutanaklarda adının geçmesiydi. Dava kapsamında tutuklu yargılanan eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, “suikastler için kendisine Kalyoncu’nun yardımcı olacağını” ileri sürmüştü. Mahkeme heyeti, bu generallerin, İbrahim Şahin ile herhangi bir görüşmelerinin bulunup bulunulmadığının belirtilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yazısına şu ana kadar yanıt vermeyen Genelkurmay, Orgeneral Necdet Özel’in başkanlığa gelmesiyle nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Etiketler : #Jandarma'nın   #yeni   #komutanına   #Ergenekon   #sorusu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN