İstanbul’da, "Gazze’den Kudüs’e Zafer Günleri"

Gazze zaferinin 1. yıldönümü münasebetiyle çeşitli İslami kuruluşların oluşturduğu Kardeşlik Platformu “Gazze’den Kudüs’e Zafer Günleri” adı altında bir etkinlik başlattı.

12-01-2010


Gazze zaferinin 1. yıldönümü münasebetiyle çeşitli İslami kuruluşların oluşturduğu Kardeşlik Platformu “Gazze’den Kudüs’e Zafer Günleri” adı altında bir etkinlik başlattı. Bir hafta sürecek olan etkinlik, 10 Ocak Pazar günü Fatih Camii’nde kılınan sabah namazını müteakiben başladı.

Kur’an tilaveti ile başlayan açılış programı, yapılan dua ve Filistin’e Özgürlük Konvoyu yolcularından ve Kardeşlik Platformu üyesi Ahmet Turgut ve Vakit Gazetesi yazarı Ahmet Varol’un konuşmaları ile devam etti. Filistin gönüllüleri, Fatih Camii’nden Kardeşlik Platformu’nun Saraçhane Parkı’nda kurmuş olduğu Gazze Çadırı’na yürüdüler.

Etkinlik boyunca İslami camianın önde gelen isimlerinin katılımı ile gerçekleşecek seminer ve söyleşilerin yanı sıra çadırda sinevizyon gösterimi, Filistin resim sergisi ve İslami müzik grupları yer alacak. Bir hafta sürecek etkinlik ile 27 Aralık Gazze saldırılarının direniş ve zafer boyutuna dikkat çekilmek isteniyor.

Filistin Enformasyon Merkezi olarak Kardeşlik Platformu sorumlusu Ömer Ekşi ile görüştük. “Bu etkinlikle insanlar arasında yeniden direniş ve Cihad mantalitesini inşa etmek istedik” diyen Ekşi, etkinlikte ajitasyona yer vermeyeceklerini belirterek katliam sahnelerinin nasıl zafer ile sonuçlandığını göstermek istediklerini söyledi. Coşkulu bir etkinlik ile Gazze Zaferi’ni kutlamayı amaçlayan platform, hafta boyunca çadırda çeşitli programlar düzenleyecek. Halkın yoğun ilgisini çeken etkinlik, Pazar günü Levent’te İsrail Konsolosluğu önünde coşkulu bir kitleyle “Gazze Zafer Gecesi” hazırlamayı planlıyor.
 
(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #İstanbul’da   #   #Gazze’den   #Kudüs’e   #Zafer   #Günleri   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN