İslami uyanışa karşı İngiltere de Diyanet'i yardıma çağırdı!

İngiltere İşçi Partisi'nin Türkiye kökenli milletvekili adayı Funda Pepperell, "radikal İslam"a karşı Türkiye'den "imam" getirilmesi için hükümete program hazırladı.

17-11-2008


İngiltere İşçi Partisi'nin Türkiye kökenli milletvekili adayı Funda Pepperell, "radikal İslam"a karşı Türkiye'den "imam" getirilmesi için hükümete program hazırladı.

İşçi Partisi milletvekili adayı Türk kökenli Funda Pepperell, İngiltere hükümetine, radikal İslam'ın önlenmesi için Türkiye'den imam getirilmesi için program hazırladı.

İngiltere İşçi Partisi'nin Basingstoke bölgesinden milletvekili adayı İstanbullu Funda Pepperell, radikal İslam'ın İngiltere'de ilerleyişine engel olmak için Gordon Brown hükümetine, 'Türkiye'den imam getirilmesine dair bir proje sundu. İlk kez bir Türk kökenlinin, hükümet programı hazırlanışında başrolünü oynadığı ciddi proje, İngiliz hükümeti Toplumlar Bakanı Hazel Blears'in başdanışmanı Andy Bagnal tarafından da onaylandı.

"ANADOLU İSLAMI" ANLATILACAKMIŞ!

Projede "Anadolu Müslümanlığı"nın yaygınlaştırılması temelinin bulunduğunu belirten Funda Pepperell "Türkiye İslam anlayışının içinde Mevlana gibi sufi geleneği var. Problemler olsa da Türkiye Cumhuriyeti laik bir demokrasiye sahip. Diyanet işlerinde iyi eğitimli yetişmiş İmamların İngiltere Camilerinde Britanyalı Müslümanlara gerçek İslamiyeti anlatacaklarına hiç şüphem yok. Bu konuşmalar Müslüman gençleri radikal grupların kendi çıkarları için kullanmalarına engel olacaktır." dedi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #İslami   #uyanışa   #karşı İngiltere   #de   #Diyanet'i   #yardıma   #çağırdı!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN