İskilipli Atıf Hoca mezarı başında anıldı

Çorum’un İskilip ilçesi, Gülbaba Mezarlığı’nda bulunan İskilipli Atıf Hoca’nın mezarında anma programı yapıldı.

03-02-2012


Çorum’un İskilip ilçesi, Gülbaba Mezarlığı’nda bulunan İskilipli Atıf Hoca’nın mezarında anma programı yapıldı. Program Özgür-Der Çorum Şubesi, İlke-Der, Eğitim-Bir-Sen Çorum Şubesi ve İ.H.H. Çorum temsilcisinin katılımı ile gerçekleşti. Programa ayrıca İskilip Belediyesi Belediye Başkanı Numan Sezer de katıldı.

Atıf Hoca’nın âlim ve öncülerimizden olduğunu vurgulayan Özgür-Der Çorum Şube başkanı Bülent Gökgöz burada kısa bir açıklama yaparak İstiklal Mahkemelerinden katledilen âlimlerimizin, kanaat önderlerimizin hesabının sorulması gerektiğini belirtti. Atıf Hoca’nın eserlerine baktığımızda Müslüman bir âlim görmekteyiz, kim ya da hangi zihniyet Müslüman bir âlimi idam etmek isteyebilir sorusuna da cevap aranması gerektiğini belirten Gökgöz, kuruluşlar adına hazırlanmış metni sundu.

Ardından Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube başkanı Mustafa Başbekleyen, İskilipli Atıf Hoca gibi yaşanan diğer acılar ile de yüzleşilmeye başlanılmasının önemli bir kazanım olduğunu belirtti.  Dersim de yaşanan katliamdan dolayı devletin özür dilemesinin ileri bir adım olduğunu kaydeden Başbakleyen, aynı şekilde İskilipli Atıf Hoca’dan da özür dilenmesi gerektiğini belirtti.

İlke-Der’in İskilipli Atıf Hoca’yı anma etkinlikleri çerçevesinde hazırladığı dövizler ile birlikte Atıf Hoca’nın resmi de mezarı başında taşındı. Dövizlerde “İskilipli Atıf Hoca İsmi parklara, caddelere, camilere, verilsin”, “ İstiklal Mahkemeleri Atıf Hoca’yı Neden İdam Etti?”, “ İstiklal Mahkemeleri Gücünü Kim ya da Kimlerden Alıyordu?”, “ Devlet Atıf Hoca’dan Özür Dilesin”, “Devlet Müslümanlardan Özür Dilesin” yazılı idi.

Yapılan duanın ardından İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, inşa halindeki Anıt Mezar projesi ile ilgili çalışmaları aktardı.  Anıt mezarı Nisan ayına yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Sezer, anma programında bulunan tüm katılımcıları da açılışa davet etti.

Mezar başındaki anma programının ardından, İskilip Belediyesi’nde İskilipli Atıf Hoca ile ilgili yapılabilecek etkinlikler hakkında sohbet edildi. Şehid İskilipli Atıf Hoca’nın adının park ve caddelere verilerek de yaşanan acıların hafızalarda canlı tutulmasının gerekliliği kaygıları dile getirildikten sonra katılımcılar İskilip’ten ayrıldılar.

Etiketler : #İskilipli   #Atıf   #Hoca   #mezarı   #başında   #anıldı   
YORUMLAR
  • Cemil Arslan   05-02-2012 19:25

    Allah razı olsun değerli kardeşler, eksik olmayın, Yüce Rabbim tüm zalimleri, despotları, canavar kılıklıları kahreylesin, Müslümanlara da yeniden dirilmeyi, uyanmayı, kıyama kalkmayı ihsan eylesin....

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN