İşin içinde iş mi var?: ABD sözcüsü, "operasyon limitsiz" dedi

Düne kadar PKK'yı desteklediği ayan beyan bilinen büyük şeytan ABD'nin, şimdi Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuna destek vermesi ve bunun da limitsiz olduğunu sözcüleri aracılığıyla açıklaması "işin içinde iş mi var" yorumlarına yol açtı.

27-02-2008


Düne kadar PKK'yı desteklediği ayan beyan bilinen büyük şeytan ABD'nin, şimdi Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuna destek vermesi ve bunun da limitsiz olduğunu sözcüleri aracılığıyla açıklaması "işin içinde iş mi var" yorumlarına yol açtı.  

ABD Dışişleri Sözcüsü Tom Casey, operasyona ilişkin “Limitli bir süre” konusunun ısrarla sorulması üzerine, “Bakın bu, bugün, yarın gelecek hafta hatta gelecek yıl çözülecek bir olay değildir. PKK orada yıllardır bulunan bir konudur” dedi.

Günlük olağan basın toplantısı sırasında, gazetecilerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi harekatıyla ilgili, süre konusundaki sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Sözcüsü Tom Casey, PKK'ya karşı yürütülen mücadelenin, ne 1 günde ne de 1 yılda biteceğini kaydetti.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya karşı düzenlediği sınır ötesi harekat tüm hızıyla devam ederken, başta ABD medyası olmak üzere, dünya kamuoyu da konuyu ilgiyle takip etmeye devam ediyor.

ABD Dışişleri Sözcüsü Tom Casey'in olağan basın toplantısında ilk karşılaştığı ısrarlı sorular TSK'nın sınır ötesi harekatı ve süresi oldu.

“PKK'ya karşı girişilen bu sınır ötesi harekatta, daha önce de dediğimiz gibi umudumuz limitli bir alan ve zamanda olmasıdır.” şeklinde cevap veren Casey, “Bu konuda geleceğe yönelik bir tanımlama yapamam. Zannediyorum, çok açıktır ki hepimiz, özellikle de Kuzey Irak'taki siviller üzerinde, minimum çarpışmayı görmek istiyoruz.” dedi.

“Limitli bir süre” konusunun ısrarla sorulması üzerine, “Bakın bu, bugün, yarın gelecek hafta hatta gelecek yıl çözülecek bir olay değildir. PKK orada yıllardır bulunan bir konudur” dedi.

Türk ve Irak tarafının koordinasyonu konusundaki hassasiyete tekrar değinen Tom Casey, “Ben inanıyorum ki, Türkler ve Iraklıların birlikte çalışmaları ve kendi aralarında muhtemel bir süreyi koordine etmeleri önemlidir. Biz bu şekilde inanmaya devam ediyoruz. Yine inanıyorum ki, hem Türkiye'deki hem de Irak'taki büyükelçilerimiz, orada yetkililerle

bunu görüşme imkanı buldular” şeklinde konuştu.

Yunanlı bir gazetecinin, “Ankara'yı, Kürtler üzerindeki askeri operasyonu genişletmemesi konusunda uyardınız mı?” sorusunu da yanıtlayan Tom Casey, şunları söyledi:

“Daha önce de dediğim gibi, bu konu hakkında hem Türk hükümeti hem de Irak hükümeti ile diyalog halindeyiz. Her zaman dediğimiz gibi, sürdürülen askeri operasyon limitli bir alan ve zamanda olmasıdır. Bunu bu şekilde bırakacağım. Bu bizim daha önce de Ankara'ya ilettiğimiz bir mesajdır.” (İslam ve Hayat / Yeni Şafak)

Etiketler : #İşin   #içinde   #iş   #mi   #var?:   #ABD   #sözcüsü   #   #operasyon   #limitsiz   #dedi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN