İşgal altındaki Afganistan açlığın pençesinde

Yaklaşık 30 yıldır savaşın hakim olduğu, 7 yıldır da ABD işgali altında bulunan Afganistan'da 6 milyon kişinin açlık sınırında olduğu belirtiliyor.

26-11-2008


Yaklaşık 30 yıldır savaşın hakim olduğu, 7 yıldır da ABD işgali altında bulunan Afganistan'da, açlığın ciddi boyutlara ulaştığı bildiriliyor. İlgililer, ülkede 6 milyon dolayında kişinin açlık sınırında olduğunu belirtiyor.

Resmi "afganistan. ru" haber sitesinde, Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Kerim Halili'nin açıklamalarına dayandırılarak verilen haberde, ülkede 6 milyon dolayında kişinin açlık sınırında olduğu aktarıldı. Haberde, Halili'nin yurt gezisi sonrasında ülkede bulunan yabancı misyon şefleri ve bazı yabancı teşkilat temsilcileri ile yaptığı görüşmede yardım çağrısında bulunduğu kaydedildi. Halili, gerekli yardımın yapılmaması durumunda önümüzdeki kışın Afgan halkı için çok daha zor geçeceği uyarısında bulundu.

Kışın gelmesiyle etkili olacak karın birçok yerleşim birimiyle ulaşımın sağlanmasını olumsuz etkileyeceğini dile getiren Afgan yetkili, Birleşmiş Milletler'in (BM) Afganistan Temsilcisi Aleksandır Kristoffer'i BM nezdinde yardım talebi girişiminde bulunmaya davet etti. Öte yandan; Afgan hükümetinin 130 bin ton buğday satın aldığı, 35 bin ton buğdayın ise BM insani yardım programı çerçevesinde bu ülkeye vaat edildiği belirtildi.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #İşgal   #altındaki   #Afganistan   #açlığın   #pençesinde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN