İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Konya'nın Taşkent ilçesinde yatılı Kur'an kursu yurdunun gaz patlaması sonucu çökmesiyle 17 yatılı Kur'an kursu talebesi hayatını kaybetti, 20 talebe de yaralandı. Enkaz altında ise 5-6 talebenin bulunduğu bildiriliyor. Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'ne ait yurdun enkazında kurtarma çalışmaları sürdürülürken, cahiliye medyası bu elim hadise üzerinden bile İslami değerlere saldırmaktan utanmadı.

01-08-2008


İslam ve Hayat

Konya'nın Taşkent ilçesinde yatılı Kur'an kursu yurdunun gaz patlaması sonucu çökmesiyle 17 yatılı Kur'an kursu talebesi hayatını kaybetti, 20 talebe de yaralandı. Enkaz altında ise 5-6 talebenin bulunduğu bildiriliyor. Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'ne ait yurdun enkazında kurtarma çalışmaları sürdürülürken, cahiliye medyası bu elim hadise üzerinden bile İslami değerlere saldırmaktan utanmadı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Özgür-Der, patlamanın Kur’an eğitimi verilen bir mekanda gerçekleşmesini fırsat bilerek İslami faaliyetlere çamur atma çirkinliğine tevessül eden çevrelerin tutumunu lanetledi.

Özgür-Der'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde özel bir kız öğrenci yurdunda bu sabah gaz patlaması neticesinde yaşanan felaketten ötürü derin bir teessür içindeyiz. Yaz tatilinde Kuran eğitimi almak için bir araya gelen yavrularımızdan ve onlara hocalık yapmak için burada bulunan fedakâr eğitmen kardeşlerimizden 16 kişinin ölümüne 27 kişinin de yaralanmasına yol açan bu acı olaydan ötürü tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Yüce Rabbimizden Kur'an eğitimi için bulundukları kurs binasında meydana gelen bu elim olayda yitirdiğimiz gençlerimizin ve çocuklarımızın kederli ailelerine sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyoruz.

Bu arada başta ahlak, edep ve insaf yoksunu medya olmak üzere, patlamanın meydana geldiği yerin Kur'an eğitimi verilen bir mekan olmasını fırsat bilerek İslami duyarlılık sahibi kesimlere ve bu yöndeki faaliyetlere çamur atma çirkinliğine tevessül eden çevrelerin tutumunu lanetliyoruz. Bu çevreler konuya yaklaşım tarzlarıyla, yorumlarıyla, güya araştırma formunda ortaya attıkları mahkum edici sorularıyla İslam ve Kur'an söz konusu olduğunda nasıl azılı bir düşman kimliğine büründüklerini bir kere daha ispatlamışlardır. Bu vesileyle daha bedenlerimiz enkaz altındayken başlatılan bu kirli kampanyanın sürdürücülerinin ve döktükleri timsah gözyaşlarının sadece tiksinti uyandırdığını hatırlatmak isteriz."

İslam ve Hayat sitesi olarak, olayda vefat eden kardeşlerimize Rabbimizden rahmet, acılı alilelerine ve tüm Müslümanlara sabr-ı cemil diliyoruz. İnna lilllahi ve inna ileyhi raciun. 

Etiketler : #İnna   #lillahi   #ve   #inna   #ileyhi   #raciun   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN