İktibas, Ergenekon dâvâsı çerçevesinde sistem içi savaşları konu ediniyor

İktibas Dergisi, Ergenekon davası babında sistem içi mücadele savaşlarındaki gözden kaçan hususları gündeme taşıyor.

13-08-2009


İslam ve Hayat

İktibas Dergisi, Ergenekon davası babında sistem içi mücadele savaşlarındaki gözden kaçan hususları gündem bölümünde okuyucularına sunmuş. Bu tarz politik manevraların kavramanın daha nitelikli siyasi bakışları gerektirdiğinin altını çizen İktibas, Türkiye’de sistemin kendini revize etmeye yönelik çabalarını ve HSYK’nın yapmaya çalıştıklarını yorumlamış.

Derginin bir diğer gündem maddesi ise Doğu Türkistan’da Uygur Türklerinin maruz kaldığı katliam. Doğu Türkistan’ın Çin tarafından maruz kaldığı yıldırma ve asimilasyon politikalarını özetlenmiş. Bu politikaların arkasındaki temel sebeplere dikkat çekilmiş. Ayrıca Doğu Türkistan meselesinin, Müslümanların içinde bulundukları genel zillet ve meskenetin bir parçası olduğu, ondan ayrı düşünülemeyeceği vurgusu da yapılmış.

Bu sayıda kavram olarak ‘tekâsür’ kavramı işlenmiş. Kavram ile ilgili kısa açıklamada şu bilgilere yer verilmiş:

"Tekâsür kavramı geleneksel veya modern mal biriktirme hırsına, kapitalistleşme eğilimine işaret etmektedir. Hayatı, tevhidi çerçevede yorumlayamayan insanlar için servet biriktirmek, yapılabilecek en iyi işlerden biridir! Hâlbuki mülkün esas sahibi Allah'tır. Mülkü dilediği kullarına O tevzi etmektedir. Elbette insanın iradesi ve kesb gücü inkâr edilmemektedir. Lakin mülk Allah'ındır ve verince şımarmamak, vermediğinde de isyankâr olmamak gerekir. Mal biriktirme hevesi insanı Firavunlara ve Karunlara yoldaş etmemelidir. Bir Müslüman, dünya hayatının bir gereği olarak elbette mal-mülk sahibi olacaktır ama malın amaç olmadığını da hiç bir zaman akıldan çıkartmayacaktır.’’

Mektuplara cevaplar bölümünde ise, tahiyyat duası ve kunut dualarının namazlarda okunması meselesini cevaplandırılmış.

Bu ay dergide yazılarıyla sayın Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Fatih Bütün, Arif Kaya, Hikmet Ertürk, Mustafa Atav, Aykut Akça, Mustafa Bozacıoğlu katkıda bulunmuşlar.

Bir kitap bir alıntı, sanat sayfası ve gündem bölümüyle beğeneceğiniz bir İktibas’ı elinizde tuttuğunuza inanıyoruz.

Son olarak İktibas Dergisi bu ay gelecek olan Ramazan ayı ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuş:

"Değerli okuyucularımız!

Bu ay hep birlikte bir Ramazan ayını daha idrak edeceğiz. Allah'ın tedavül ettirmesi sonucu Ramazan ayı artık sıcak yaz aylarına denk gelmiş durumdadır. Zor işlerde ve sıcaklar karşısında o­ruç tutmak durumunda olan mü'minlerin işleri zor olmakla beraber inşallah ecirleri de o oranda fazla olacaktır. Ramazan ayı gerçekten bir sevinç ve göz aydınlığı ayı olmaktadır. Hep birlikte tutacağımız oruçlarımızın kalplerimizi yumuşatmasını, günahlarımızın farkına varıp, onlardan arınmak için çaba sarf etmemizi ve kulluğumuzu en içten bir şekilde duymayı Rabbimizin nasip etmesini diliyor ve umuyoruz.

Ramazan ayı Kur'an ayıdır demek doğrudur. Kur'an bu ayda indirilmeye başlamıştır. Bunu Kur'­an tasrih etmektedir. O halde bu ayda Kur'an'ın bereketini en azamî derecede üstümüze davet etmeli, Ramazan’ın nur sağanağı ile kendimizi yıkamalıyız. Kur’an’ın bereketi, Kur'an okumakla, Kur'an konuşmakla, Kur'an’la uyarmakla, kısacası Kur'an solumakla olacaktır. Ramazan ayında nefislerimizin Kur'an’la daha bir ünsiyet kurduğu bir gerçektir. Öyle ise bu gerçeği iyi değerlendirmek, akıbetimiz açısından elzemdir.

Hepinize hayırlara vesile bir Ramazan ayı ile buluşmanızı diliyor ve sizleri Allah’a emanet ediyoruz. Ramazan-ı Şerif’iniz mübarek olsun."


İrtibat:
 
www.iktibas.org
 
Tel: (0312) 435 37 60
[email protected]

Etiketler : #İktibas   #   #Ergenekon   #dâvâsı çerçevesinde   #sistem   #içi   #savaşları   #konu   #ediniyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN