İhvan-ı Müslimin'in siyasi duruşunu anlattı

Mısırdaki İhvan'ı Müslimin hareketinin Türkiye'deki temsilcilerinden Dr. Eşref Gaffar, 'Özgürlük ve demokrasi ekseninde hareket ediyor' dedi.

24-01-2012


Sivil Dayanışma Platformu tarafından gerçekleştirilen toplantıda Mısır'daki bir yıllık süreç değerlendirdi. Dr. Eşref Gaffar  bir yıllık süreci özetle şu şekilde değerlendirdi: Bir yılda hiç kimsenin tahmin edemeyeceği gelişmeler yaşandı. Özgür bir havada ve tam bir güven içinde seçimler gerçekleştirildi. Seçimler, uluslar arası ve yerel gözlemcilerin onayıyla tamamen şeffaf bir şekilde yapıldı. Bugün geldiğimiz noktada bazı çevreler seçimlere gölge düşürmeye çalışıyor. Halk yeniden sokaklara çağrılıyor. 25 Ocak itibariyle halk yeniden sokaklara inecek ama bu sefer 2 farklı grup söz konusu. Bunlardan İslami hareketler ve mutedil olanlar, gelinen aşamayı önemli bir başarı ve demokratik sürecin başlangıcı olarak değerlendiriyor. Diğerleri ise askeri yönetimden intikam almak ve devrimi tamamlamak söylemiyle hareket ediyorlar. Halkı yeniden protestolara ve hatta meşru seçimlerle oluşturulan parlamentoyu boykota çağırıyorlar.


İhvan olarak bizler de 30 yıllık bir zorba yönetimden hemen bir yılda kurtulmanın ve devrimin çok kısa bir sürede sonuçlanmasının mümkün olmadığının farkındayız. Ama devrim büyük ölçüde başarıya ulaştı. Süreç işliyor. Gerekli organların teşekkül ettirilmesi ve yeni anayasanın hazırlanmasından sonra 30 Haziran 2012’de Yüksek Askeri Konsey çekilecek ve parlamento yönetimi devralacak. Mısır halkı gelişmelerden memnun. Ama bazı çevreler özellikle medyayı da kullanarak, sürece müdahil olmaya ve seçimlere gölge düşürmeye çalışıyor.

Bu arada İhvan’dan ve diğer İslami yapılanmalardan korkutmaya çalışarak, bizlerin İslam devleti kuracağımızı söylüyorlar. Biz hiçbir şekilde İhvan ve ötekiler tarzında yahut Müslümanlar ve gayr-i Müslimler şeklinde bir söyleme sahip değiliz. Özgürlük ve demokrasi ekseninde hareket ediyoruz. Halkın isteklerini önceliyoruz. Mısır’ın anayasasında başından beri ve şu anda da zaten İslam şeriatının esas alınacağı hükmü vardır. Birilerinin korkutulduğu şekilde bir İslam devleti söylemine sahip değiliz. Genel başkan yardımcılarımızdan birisi (Refik Habib) Hıristiyan. Bizler bu devrimi, Mısır halkının istikrarlı bir yönetime kavuşturulmasında bir emanet olarak görüyoruz ve bu şuurla çalışıyoruz.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #İhvanı   #Müslimin'in   #siyasi   #duruşunu   #anlattı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN