İHH İstanbul ve Tekirdağ’da yaraları sardı

İHH İnsani Yardım Vakfı selin vurduğu Tekirdağ’ın Bahçeköy köyüne acil yardımda bulundu. İstanbul’da ise İHH’nın 20 kişiden oluşan acil yardım-arama kurtarma ekibi, evlerdeki suyu tahliye etti.

10-09-2009


İHH İnsani Yardım Vakfı, Tekirdağ ve İstanbul’u vuran sel afeti karşısında da boş durmadı. İstanbul’da İHH’nın 20 kişiden oluşan acil yardım, arama kurtarma ekibi, evlerdeki suyu tahliye etti. 

Tamamen gönüllülerden oluşan ekip, dün gece yarılarına kadar evlerdeki suyu tahliye çalışmasına devam etti. Halkalı’da 25 binanın zemin katındaki dairelerin suyu boşaltıldı. Selzede aileler yeniden evlerine yerleşmenin sevincini yaşadılar.

Bu arada Denizli’de iftar yemeği verecek olan İHH Gezici Aşevi İstanbul’a yönlendirildi. Gezici Aşevi, yeni bir afete karşı hazırda bekletilecek.

İHH,  Tekirdağ’ın Saray İlçesi'ne bağlı Bahçeköy köyüne acil yardımda bulundu. Sabah erken saatlerde yola çıkan İHH ekipleri bölgeye ulaşır ulaşmaz köylülere yardımlarını dağıtmaya başladı.

İHH ekipleri; evleri yıkılan ailelere 200 battaniye ve içerisinde temel gıda maddelerinin bulunduğu 100 kumanya paketi dağıttı. Sel sebebiyle bölgede susuzluk had safhada yaşanıyordu. Köylülerin su ihtiyacını karşılamak için İHH tarafından bölgeye 2 bin adet 5 litrelik su, (10 ton su) gönderildi.

İHH ekipleri afet mağdurlarına pantolon, eşofman, tişört, etek ve kazaktan oluşan 1000 parça tekstil malzemesi dağıttı.

Etiketler : #İHH   #İstanbul   #ve   #Tekirdağ’da   #yaraları   #sardı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN