İBB'den "Noel'e Hayır" standına izin yok

İstanbul-Fatih ilçesinde faaliyetlrde bulunan sivil toplum kuruluşlarından HAY-DER, "Noel'e ve Yeniyıl kutlamalarına Hayır" adında toplumu bilinçlendirmek amacıyla Fatih ilçesi, Fevzipaşa caddesinde bir stand açmak için İBB Zabıta Müdürlüğüne verdiği dilekçe, herhangi bir mazeret gösterilmeden reddedildi.

31-12-2011


İstanbul-Fatih ilçesinde faaliyetlrde bulunan sivil toplum kuruluşlarından HAY-DER, "Noel'e ve Yeniyıl kutlamalarına Hayır" adında toplumu bilinçlendirmek amacıyla Fatih ilçesi, Fevzipaşa caddesinde bir stand açmak için İBB Zabıta Müdürlüğüne verdiği dilekçe, herhangi bir mazeret gösterilmeden reddedildi.

Konuyla ilgili olarak HAY-DER Yön. Kur. Üyesi Yusuf Yıldız'dan haberin detaylarını dinledik.

Yüzde doksansekiz müslümanın yaşadığı iddia edilen Türkiye'de, Noel/Yeniyıl adı altında 31 Aralık akşamları içki, kumar, fuhuş ve hertürlü ahlaksız  topluma empoze ediliyor. Hayder olarak yeni yıl adı altında maddi ve manevi anlamda sömürülen toplumun örf ve adetlerinde olmayan, aynı zamanda inançlarına da ters olan yeni yıl kutlamaları adı altında sömürüldüğüne inanıyoruz.

Yasal bütün izinleri aldık

Bu amaçla İl dernekler müdürlüğü ve İl emniyet müdürlüğünden yasal işlemler alındıktan sonra "Noel'e ve Yeniyıl kutlamalarına Hayır" adında toplumu bilinçlendirmek amacıyl Fatih ilçesi, Fevzipaşa caddesinde bir stand açmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta müdürlüğüne dilekçe verdik.


İzin de yok, mazeret de

Dilekçemiz İBB zabıta müdürlüğü tarafından kabul dilmedi. Ve müslüman halkımızı bilinçlendirmek amacıyla açacağımız standımız açamadık. Konuyla ilgili zabıta müdürlüğünden dilekçemiz hangi amaçla kabul edilmediği hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Hangi amaç uğruna bir sivil toplum kuruluşuna yer tahsis edilmez anlayamıyoruz.

Noel'i kutlayanlara hizmette sınır yok

Oysa İbb kendi resmi sitesinde 31 aralık gecesi yılbaşını kutlayanların keyfi kaçmasın ve tam bir coşku halinde eğlenebilsinler diye gece boyunca bir çok resmi kurum sabahlayacağını duyurdu. Bir belediyenin görevi Noel'i kutlayanlara sınırsız hizmet etmek değildir.

Noel kutlayanlar 1 Ocak'ta büyük yıkımlar yaşıyor

Birkez daha duyurmak istiyoruz; "İnsanlar sınırsız alkol ve uyuşturucunun etkisiyle, hertürlü sapkınlığı kendilerinde hak olarak görüyorlar. Taciz, tecavüz, yankesicilik ve gaspın en üst seviyeye çıkıyor. Toplumun ellerinde bir biletle çıkması zayıf bir ihtimal olan servet hayallerine kapılıp aylarca psikolojik sorunlar yaşıyor. Yılbaşı alışverişi adı altında ihtiyaç dışı birçok ürüne gereksiz harcamalar yapılıyor. Bu harcamaları yapabilmek adına inanlar bankalardan faiz alıp, ömürlerini ipotek ediyorlar. Ertesi gün insanlar kendilerine gldiklerinde ellerinde kocaman bir yük buluyorlar. Kirletilmiş beenler, alkol komaları, uyuşturucu kurbanları, yıkılan hayaller ve ekonomik sıkıntılar. Allah kumar içiki ve gayriahlaki hertürlü davranışı haram kılmıştır. Bu haramiyet insanların ruhsal, bedensel ve toplumsal çıkarlarınadır. Bizde Hayder olarak tekrar haykırıyoruz örf ve adetlerimize olmayan, saptırılmış bir hristiyanlık inanışı lan "Noel'e katılmıyoruz, Yılbaşını Kutlamıyoruz" dedi.


Rock festivalleri, konser etkinlikleri ve sanatsal anlamda birçok faaliyete öncülük eden İBB'ye ait zabıta müdürlüğünün toplumu bilinçlendirmek adına hayırlı bir faaliyete öncülük edecek bir STKya yardımcı olmaması, herhangi bir mazeret ortaya koymaması duyarlı halk tarafından tepkiyle karşılandı.

(Haber: Atilla Aksu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #İBB'den   #Noel'e   #Hayır   #standına   #izin   #yok   
YORUMLAR
  • i.metin   31-12-2011 16:01

    bunlar müslüman deyip yarın yine sandığa koşup biatlerini yenileyecekler, yoksa öcü mü cuHaPa,mı gelsin

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN