Hz. İsa’ya hakaret eden siyonist yapıma karşı Hıristiyan-Müslüman ortak tepkisi

İsrail Kanal 10 televizyonunda yayınlanan ve Hz. Meryem ve Hz. İsa'yı alaya alan programı protesto amacıyla, Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Müslümanlar ile Hıristiyanlar ortak protesto eylemi düzenlediler.

22-02-2009


İsrail Kanal 10 televizyonunda yayınlanan ve Hz. Meryem ile onun oğlu Hz. İsa (a.s.)’yı alaya alan programı protesto amacıyla bugün, Filistin’in 1948’de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan Müslümanlar ile Hıristiyanlar ortak protesto eylemi düzenlediler.

Kendilerinden olmayan herkesi aşağılayan, hafife alan, onların dini değerleri dâhil her şeyleriyle alay etmeyi kendileri için bir zevk addeden Siyonistlerin iğrenç, saldırgan tutumlarından hiç kimse emin olamıyor. Bazı Hıristiyan din adamlarının, uluslararası Siyonizmin yıllardan beri sömürü aracı haline getirdiği holokost iddialarını inkâr etmelerinden intikam almak isteyen Siyonistlerin bu amaçla Hz. Meryem ve onun oğlu Hz. İsa ile alay eden televizyon programı yayınlamaları her tarafta tepki uyandırdı.

Siyonistlerin kin duygularını açığa vuran söz konusu programda; Hıristiyan din adamlarının holokostu inkâr etmelerine tepki gösteren Yahudi programcı Lior Shlein “her gün bir rahip, papaz veya kardinal çıkıp Yahudi holokostunu inkâr etme yarışına katılıyor; siz bir vurursanız, biz iki vururuz” diyerek asıl amacını ortaya koymuştu. Ardından da Hz. Meryem’in bekâr olmadığını, oğlu İsa (a.s.)’ya da bekâr olarak değil okul arkadaşlarından biriyle ilişkiye girerek hamile kaldığını iddia etmiş ve kilisenin bu konudaki iddialarına inanılmamasını istemişti. Lior Shlein programda Hz. İsa (a.s.) hakkında da çok çirkin, aşağılayıcı ve alaycı ifadeler kullanmıştı.

Vatikan, dün (21 Şubat Cumartesi) Lior Shlein’in iğrenç sözlerine tepki gösteren ve Kanal 10 televizyonunun tutumunu kınayan açıklama yayınlamıştı.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Hz.   #İsa’ya   #hakaret   #eden siyonist   #yapıma   #karşı   #HıristiyanMüslüman   #ortak   #tepkisi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN