Guantanamo'daki işkenceye 40 milyon dolar yatırım!

Pentagon, Guantanamo ile Amerika arasında fiber optik kablo döşemek üzere 40 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Pentagon sözcüsünün açıkladığı bu yatırıma göre, Guantanamo yakında kapatılacağa benzemiyor!

07-07-2012


Amerika Küba toprakları üzerinde kurulu bulunan Guantanamo deniz üssündeki çalışanları için kablo tesisatını güçlendirmeye hazırlanıyor. Yapılacak fiber optik kablo tesisatının üsde yaşayanların anakara ile bağlarının kuvvetlendirilmesini sağlayacak. Pentagon sözcüsü Todd Breasseale'nin sözlerine göre tesisat Kongre'nin onayının ardından 2013 yılında kurulacak.

Küba'nın Guantanamo koyunda bulunan Amerikan deniz üssünün geçmişi 1903 yılına kadar uzanıyor. 2001 yılından itibaren ise Amerika'nın terörist diye suçladığı müslümanların tutuklandığı bir merkeze dönüşen Guantanamo üssü konusunda Amerika çok ciddi tepkiler almasına karşın burayı kapatmaya yanaşmıyor. Başkan Obama seçim vaatleri arasında, iktidara geldiğinde burayı kapatacağını ilan etmişti.

800'den fazla müslüman tutuklandı

Tüm tepkilere ve verilen sözlere karşın üs kapatılmadı. 2001'den bu yana 800'den fazla müslüman dünyanın çeşitli yerlerinden tutuklanarak buraya getirildi, kötü muameleye maruz bırakıldı ve işkence yapıldı. Şimdi yapılması planlanan fiber optik yatırımı da buranın müslümanlara karşı kullanılmaya devam edeceğini gösteriyor.

Üsle ilgili diğer bir tepki de Küba'dan geliyor. Küba, kendi topraklarının işgal altında bulunduğunu belirterek üssün kapatılmasını istiyor.

(Kaynak: İktibas.com)

Etiketler : #Guantanamo'daki   #işkenceye   #40   #milyon   #dolar   #yatırım!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN