Gazze İslam derdinde

Gazze insanı can veriyor, yakında şehid verecek canları kalmayacak. Gazze’nin dışında kalanların ise hesapları türlü türlü. ABD’nin ve önde gelen Avrupa ülkelerinin hesaplarını söylemeye gerek var mı? Onların hesapları İslam'la ve Müslümanla. En iyi Müslüman ölü Müslüman, en iyi İslam, Siyonizm’e meftun olmuş, ‘ılımlı/demokratik İslam’dır.

12-12-2023


Gazze’nin izzetli insanları Allah yolunda mal ve can adına ne varsa seferber etmiş bulunmaktadırlar. Can pazarına bir aylık bebekler de sürülmekte, pîr-i fanî yaşlılar da. Mal olarak en başta, hoşlandıkları meskenlerini tutup getirmektedirler mal pazarına. Alın sizin olsun demekteler, modern batı uygarlığına, bize çok geldi bunlar, dilediğiniz gibi tepinebilirsiniz üzerinde.

Gazze insanları çalınmış yurtlarını gasıp, katil, hırsız ahlaksızların elinden almaya ahdetmişler. Bu uğurda kaçınacakları hiçbir fedakârlık kalmamış. Cansa can, evlatsa evlat, eşse eş… Büyük bir acı, büyük bir adanma, büyük bir mücadele. Allah mücadelelerini kabul etsin, onlara iki cihanda güzellikler versin.

Gazze müminleri bu çürümüş, kokuşmuş, balçık dünyaya (toplumsal/siyasal düzen anlamındaki dünya), hala bitmemiş olan insan cevherlerini tanıtmakla meşguller. En zor günlerinde, düşmanla gırtlak gırtlağa mücadele halindeyken bile Allah’ın koyduğu hudutlardan sapmamanın azmindeler; bu kötü dünyaya, “insan böyle olunur” demekteler. ‘Müslüman’ kardeşlerine ise diyecek bir çift sözleri dahi yok. Bir çift söz yerine, bir çift göz anlatıyor her şeyi. Bakışları anlatmadık bir şey bırakmıyor; tabi bakışlarını onların gözlerinden kaçırmayacak cesurlar varsa…

Demek istiyoruz ki Gazze insanı can veriyor, yakında şehid verecek canları kalmayacak. Gazze’nin dışında kalanların ise hesapları türlü türlü. ABD’nin ve önde gelen Avrupa ülkelerinin hesaplarını söylemeye gerek var mı? Onların hesapları İslam’la ve Müslümanla. En iyi Müslüman ölü Müslüman, en iyi İslam, Siyonizm’e meftun olmuş, ‘ılımlı/demokratik İslam’dır.

Filistin’le ya ırk ya da din üzerinden bağı olan ülkeler ise, İsrail kan banyosunu bitirse de, biz de onunla normalleşsek hevesindeler. Kiminin aklında 24 saat koltuğu var, kimisi yatağında normal şekilde can veremeyeceğinin provasını görüyor rüyalarında, çıldırmalarına az kalmış bulunmaktadır. Kimisi de Binali familyasının işgalci katil terör devletine yük taşıyan gemilerinin selametini düşlüyor.

Kimileri Filistin’de ‘iki devletli çözüm’ denilen bir projeyi terennüm edip duruyor. Bununla kendilerine itibar sağlayacak, “bu fikrin mimarı benim” diyecekler. Garantörlük tasavvuru da böyle. Bu ‘kimilerine’ itibar lazım. Gazze’nin/Filistin’in payına ise kan, gözyaşı, zillet düşürülmüş. ‘İki devletli çözüm’ Filistin’i daimî bir hercümerç içine yuvarlayacak, şehid kanlarıyla sulanan topraklar -Allah korusun- batılılarla İsrail soysuzunun çizmelerine ve beton mikserlerinin insafına terk edilecek. Dedik ya, bu, Gazze’ye dışarıdan gazel okuyanların planları. İnşallah, alemlerin Rabbi Allah’ın hesabının bütün bu pis hesapları bozacağını umuyor, diliyor ve dua ediyoruz. Gazzeli ve tüm Filistinli Müslümanlar da inşallah ‘dost hançerleri’ne karşı ebediyen uyanık ve tedbirli olacaklardır. Allah ne güzel Mevla ne güzel yardımcıdır.

Venhar

Etiketler : #Gazze   #İslam   #derdinde   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN