Gazze gemisine bir kurşun da Gülen'den

9 kardeşimizin şehadete yürüdüğü kutlu Gazze yolculuğunu eleştiren Gülen, organizatörlerin Gazze’ye yardım götürmeden önce İsrail’le uzlaşma yolunu seçmemelerini "faydalı sonuçlar doğurmayacak şekilde otoriteye baş kaldırmak” olarak tanımladı.

04-06-2010


İslam ve Hayat

Türkiye'de büyük bir kesimi yönlendirdiği bilinen Fethullah Gülen, Gazze ambargosuna karşı insanlığın vicdanı olarak organize edilen yardım gemileriyle ilgili ABD gazetesi Wall Street Journal’a açıklamalarda bulundu.

9 kardeşimizn şehadete yürüdüğü bu kutlu yolculuğu eleştiren Gülen, organizatörlerin Gazze’ye yardım götürmeden önce İsrail’le uzlaşma yolunu seçmemelerini "faydalı sonuçlar doğurmayacak şekilde otoriteye baş kaldırmak” olarak tanımladı.

Hürriyet gazetesinin haberini yorumsuz olarak veriyoruz:

Fethullah Gülen, İsrail ordusunun, Akdeniz’de Gazze’nin ablukasını delerek yardım götürmeyi amaçlayan filoya düzenlediği operasyonda 9 Türk hayatını kaybetmesiyle ilgili görüşlerini açıkladı.

Gülen, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’a verdiği söyleşide, Türk bir kuruluşun önderlik ettiği bir filonun İsrail’in izni olmadan Gazze’ye yardım götürmesini eleştirdi.    

Gazetenin haberine göre Gülen, söyleşide olayla ilgili izlediği haberler hakkında, "Gördüğüm şeyler hiç de hoş değildi" dedi. Gülen, "Çok çirkin şeylerdi” diye konuştu.                  

Gülen, organizatörlerin Gazze’ye yardım götürmeden önce İsrail’le uzlaşma yolunu seçmemelerini "faydalı sonuçlar doğurmayacak şekilde otoriteye baş kaldırmak” olarak tanımladı.                         

İSRAİL’DEN İZİN ALINMALIYDI                    
WSJ, Gülen’in sözlerinin İsrail tarafından iade edilen aktivistlerin Türkiye’de kahramanlar gibi karşılandığı bir döneme denk geldiği yorumunu yaptı.

Gazze’ye yardım götüren gemilerin önder organizatörlerinden biri olan ve 100’den fazla ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştiren İnsani Yardım Vakfı’ndan (IHH) kısa bir süre önce haberdar olduğunu söyleyen Gülen, “IHH’nin politik bir amaç güdüp gütmediğini söylemek kolay değil” dedi.

SUÇLUYU BULMA İŞİ BM'NİN
Gülen, kendi hareketiyle ilişkili bir derneğin Gazze'ye yardım götürmek istediği zaman onlara İsrail'den izin almaları gerektiğini söylediğini belirtti.

Gülen ayrıca, bu olayda suçluyu bulma işinin Birleşmiş Milletlere bırakılmasının en iyi seçenek olduğunu da sözlerine ekledi.

Söyleşiyi gerçekleştiren muhabir, Gülen’in evinin koridorunda, büyük bir Türkiye haritası, Kuran’dan bir ayet ve Boğaz üzerinden geçen bir Türk F-16’sının resmi bulunduğunu da aktardı.

Etiketler : #Gazze   #gemisine   #bir   #kurşun   #da   #Gülen'den   
YORUMLAR
  • ZÜLKÜF ARASLAN   09-06-2010 20:29

    Fetullah hocaya sormak istiyorum,acaba hz ibrahim putları kırmadan önce nemrudun otoritesinden izin mi alması gerkiyordu.çünkü hz ibrahiminde put kıram işi ve bu putlar nemrud otoritesine bağlıydı ve putlar nemrudun hüküm sürdüğü topraklar içindeydi. haniya fetullah hoca gazze gemisinin israilden izin istemesi gerkiyordu çünkü bu tür olaylarada durum bunu gerktiriyor ve öyle gerkiyor diyorya yani israil otritesinden izin.... yazık yazık acaaba bunadımı ne yoksa baştanda öyleydide insanlar UNZURNA DEĞİLDE ,RAİNA MI DİYORLARDI BU FETULLAH HOCAYA KARŞI...

  • Coşkun Uzun   07-06-2010 10:44

    Ah canım kıyamadım. Fethullah Hoca'nın dili kendisine ihanet etmiş olmalı, değil mi? Biz Fethullah Hoca'yı böyle bilmeyiz şahsen. O özgürlük yanlısı, direniş gönüllüsü, muvahhid, mücahid bir delikanlıdır. O'ndan asla böyle bir söz sadır olmaz. Mutlaka dili ona ihanet etmiş veya sürçmüş olmalı. O kesinlikle bir fanatiktir. Müslümanlara dost, kafirlere, müşriklere, siyonistlere, horgörülmesi gerekenlere karşı korkusuz ve amansız bir arslandır. Ümmetin yyüz akı ve iftiharıdır. Fethullah Hoca'nın yahudi çocuklarına ağladığı falan da yalandır, iftiradır. Fethullah Hoca; Allah dostudur, Evliyaullahtandır. İftira etmeyin, sataşmayın, hakkında yalan haberler uydurmayın, gölge etmeyin ve rahat bırakın onu. Hem zaten sırf Allah rızası için, gecesini gündüzüne katarak özelde bizim için genelde tüm insanlık için ve sanki bir MEHDİ gibi taa Amerika'larda canla başla, gece gündüz çalışıyor,durup 'Dinlenmeksizin' Lütfen nankörlük etmeyelim arkadaşlar.

  • ömer bitlis   05-06-2010 18:04

    Fettullah bizi şaşırtmadı, umarım cemaati okkalı bir tokat atar da onu şaşırtır... Mehmet Altan: "Obamanın dili, Fettullah Gülenin dili..."

  • Fahri ergün   05-06-2010 11:52

    İsrail dostu... Allah senin gibi belamlardan müslümanları korusun.

  • İLYAS METİN   04-06-2010 21:53

    Ümmed adıa ne zaman hayırlı söz ettiki bu zavallı.yıllardır filistinli kardeşlerimizin şehedetini eleştirmedimi. gazeteci röportaj için gitmese mavi marmara insani yardım filosunu bir hafta olmasına ragmen hatırlayacagı bile yoktu.halbuki baykal,ın kaset olayına aynı gün açıklama yapmıştı.İHH yı daha nce duymamışmış.bu adam yalanıda meşru gürüyo anlışalan.hocafendiymiş yazık hemde çok yazık.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN