Gazze'den ''Bizi yalnız bırakmayın'' çağrısı

Gazze İslam Cemiyeti Başkanı Süleyman, İsrail'in Gazze'ye yaptığı bombardımana dikkati çekti.

31-08-2012


Yakup Süleyman, AA'ya yaptığı açıklamada, bir süre önce İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin iki ayrı noktasına saldırı düzenlemesinin ardından bölgede yaşam şartlarının daha da kötüleştiğini söyledi.

İsrail ordusu tarafından bombardımanların devam ettiğini anlatan Süleyman, "Bu bombalamalar özellikle gece saatlerinde insanlar evlerindeyken yapılmaktadır. Bunun amacı insanları özellikle de çocukları korkutarak sindirmektir. İsrail ordusu bu bombalamalarda evleri, hükümet binalarını, camileri ve muhtaç insanların geçimlerini sağladıkları sanayi bölgelerini hedeflemektedir" diye konuştu.

"Filistin halkı yalnız bırakılmamalı"

Salgın hastalıklarla da mücadelenin devam ettiğini belirten Süleyman, askeri kuşatmanın sağlık sorunlarını daha da artırdığını ifade etti. Yaralı ve hastaların tedavilerinin kuşatma sebebiyle geciktiğini anlatan Süleyman, şunları kaydetti:

"Bu durum insani ihtiyaçların karşılanamadığı bir felakete dönüşmektedir. İnsanlarımıza umut vermek ve onların hayatlarını kurtarmak zorundayız. Onların ihtiyaçlarını karşılamak için sağlık bakanlığımız yetersiz kalmaktadır.

Tekrarlanan bombardımanların sonucu olarak Gazze'de evleri hasar gören muhtaç kardeşlerimizin evlerinin bütününü veya bir kısmını tamir etmek istiyoruz. O kardeşlerimiz sınır bölgesinde zor şartlar altında yaşamaktalar, onlara kış şartlarından korunmak için barınak sağlamalıyız. Filistin halkına reva görülen zulüm insan haklarına, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırıdır. Bu gerçeğin unutulmaması ve Filistin halkının yalnız bırakılmaması gerekir."

(Kaynak: Haber 10)

Etiketler : #Gazze'den   #''Bizi   #yalnız   #bırakmayın''   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN