GATA’da başörtülüler için fişleme defteri

GATA Haydarpaşa Hastanesi’nde başörtülü hasta ve hasta yakınlarına başörtüsünün altına takılan bone için yasak uygulanıyor. Yasak kapsamında GATA’nın nizamiyesinde “Bone Teslim Defteri’ tutuluyor.

05-02-2010


GATA Haydarpaşa Hastanesi’nde başörtülü hasta ve hasta yakınlarına başörtüsünün altına takılan bone için yasak uygulanıyor. Akıllara ziyan yasağın talimatı ise GATA Haydarpaşa Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan tarafından verildi. Yasak kapsamında GATA’nın nizamiyesinde “Bone Teslim Defteri’ tutuluyor. Hasta, hasta ve personel yakınları girişte başörtülerindeki iğneleri ve bonelerini çıkarmaya zorlanıyor. Başörtülerindeki iğneleri ve bonelerini çıkarmaya zorlanan hasta, hasta ve personel yakınları aksi halde hastaneye alınmıyor.

İÇERİ GİREN FİŞLENİYOR

Bu dayatma karşısında çaresiz bonelerini çıkararak içeri girenler de resmen fişleniyor. Tüm nizamiyelerde tutulan Bone Teslim Defteri’ne, kişinin adı soyadı, niçin geldiği, kiminle görüşeceğine kadar tüm bilgileri kalem kalem işleniyor. ‘Bone Teslim Defteri’ tutulmasına tepki gösteren hasta ve hasta yakınları “bonelerin geri verilmesinde karışıklık çıkmaması” gerekçesiyle yapılan uygulamaya karşı çıkıyor. Amacın fişleme olduğunu belirten hasta yakınları sorunun bir kimlikle çözülebileceği halde deftere tek tek kayıt tutulmasının maksatlı olduğunu belirtiyor.

(Kaynak: Bugün)

Etiketler : #GATA’da   #başörtülüler   #için   #fişleme   #defteri   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN