Ezherli kız öğrencilere 11 yıl hapis

Mısır'da darbe karşıtı gösteriler devam ediyor. Ezher Üniversitesinde kız öğrenciler düzenledikleri gösteriler sonrasında gözaltına alındı.

28-11-2013


31 Ekim'de gösterilere katıldıkları gerekçesi ile gözaltına alınan 21 öğrencinin dün İskenderiye'de ikinci mahkemesi yapıldı. 14 Ezher öğrencisi genç kıza "yasa dışı örgüte üye olmak, yol kesmek, şiddete başvurmak, toplum düzenini bozmak, broşür dağıtmak ve mitinglere katılmak" suçlamasıyla 11 yıl hapis cezası verilirken, 8 genç kız serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde keskin nişancılar tarafından şehid edilen Esma Biltaci'nin amcasının kızı Mina Mahir Biltaci de bulunuyor.

Mahkeme salonuna getirilen genç kızların morallerinin iyi olduğu ve Rabia işareti yaptıkları görüldü. Genç kızların anneleri ise kızlarına Kur'an-ı Kerim okuyarak destek verdi.

Açıklanan karar sonrası genç kızlar slogan atarak mahkemeyi protesto etti. 11 yıl hapse mahkum edilen genç kızlardan genç kızlardan 7'si 18 yaş altında olduğu için çocuk hapishanesine nakledilecek.

SÜTUN HABER Tercümanı Şeyma ENES, bugün tutuklanan Alaa Iraki'nin amcasının kızı ile görüştü. Iraki'nin kuzeninden edindiğimiz bilgilere göre, mahkeme salonuna sadece avukatlar ve birinci dereceden akrabaları alındı.

"Kuzenimin mahkemesine birinci dereceden akrabaları alındı. Ziyaret saati dışında göremiyoruz. Çok şükür arkadaşlarımda ve kuzenimde herhangi bir işkence izi yok. Toplum düzenini bozmaktan yargılanıyorlar."

Alaa Iraki Ezher'de Güzel Sanatlar Fakültesi okuyor. 22 yaşında olan Iraki, okuduğu fakülteden "öğrencilere en çok hizmet eden" 5 kişiden biri olduğu için teşekkür belgesi almıştı.

Iraki'nin arkadaşları sosyal medyada "Alaa Iraki'ye özgürlük" etkinlikleri düzenliyor.

(Sütun haber)

Etiketler : #Ezherli   #kız   #öğrencilere   #11   #yıl   #hapis    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN