Erdoğan'dan "Bir metrekarelik başörtüsü" yakıştırması 

Erdoğan, "Bir metrekarelik başörtüsüne takıp, sallamak suretiyle cumhuriyetçilik olmaz." sözleriyle yüce Allah'ın emri ve Müslüman kadının kimliği başörtüsünün anlamını kavramaktan fersah fersah uzak olduğunu gösterdi.

31-10-2010


İslam ve Hayat

Haftalarca başörtüsü yasağına çözüm söylemleriyle kürsülerde boy gösteren ve nihayetinde çözümü seçimden sonraya bıraktıklarını açıklayarak, asıl gayesinin başörtüsü üzerinden CHP'yi yıpratarak seçim yatırımı yapmak olduğu ortaya çıkan Başbakan Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, "Gölge etme başka ihsan istemez" dedirten bir yanlışa imza attı.

THY'nin filosuna kattığı 5 yeni uçak için İstanbul'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin dar kalıplar içerisine sıkıştırıldığını savunan Erdoğan, "Bir metrekarelik başörtüsüne takıp, sallamak suretiyle cumhuriyetçilik olmaz." sözleriyle yüce Allah'ın emri ve Müslüman kadının kimliği başörtüsünün anlamını kavramaktan fersah fersah uzak olduğunu gösterdi.

Etiketler : #Erdoğan'dan   #Bir   #metrekarelik   #başörtüsü   #yakıştırması    
YORUMLAR
  • ZÜLKÜF ARSLAN   31-10-2010 18:57

    munafıkun süresi.4- Sen onları gördüğün zaman cüsseli yapıları beğenini kazanmaktadır. Konuştukları zaman da onları dinlersin. (Oysa) Sanki onlar (sütun gibi) dayandırılmış ahşap-kütük gibidirler. (Bu dayanıksızlıklarından dolayı da) Her çağrıyı kendileri aleyhinde sanırlar. Onlar düşmandırlar, bu yüzden onlardan kaçınıp-sakının. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar. bir müslüman için bu tür kendi beşeri hükümlerini Allahın hükmünün önüne çıkaranlara karşı tavrı bu olmalı ve onlar İÇİ BOŞ KÜTÜKLER GİBİDİR onların yaldızlı sözleride OYALAYIP OY ALMAK İÇNDİR,Müslüman bunu yukardaki ayetin feraseti ve bayanında görmelidir.... yoksa raina olur,yani güdülür

  • ADEMOĞLU   31-10-2010 16:36

    Allahın kesin emri olan başörtüsü konusunda hiç ama hiç kimse bu yaklaşımı göstermedi ama kendi ailesinin örtüsünü bu şekilde değerlendiriyorsa mesele yok fakat islam ümmetinin kapsamı alanına kimse büyle giremez başörtüsünün onur ve izetini kaldıramayanlar meydanlarda onun hakında ahkam kasemez .

  • ömer bitlis   31-10-2010 11:17

    ""Bir metrekarelik başörtüsüne takıp, sallamak suretiyle cumhuriyetçilik olmaz." sözleriyle yüce Allah'ın emri ve Müslüman kadının kimliği başörtüsünün anlamını kavramaktan fersah fersah uzak olduğunu gösterdi." Fersah fersah abartı olmuş... Överkende, kınarkende adaletli olmak lazım...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN