Ercümend Özkan İle İslami Hareket Üzerine

Ercümend Özkan İle İslami Hareket Üzerine Söyleşi, İslami bilinçlenme sürecini içeriden yaşamış ve tahlil etmiş önemli bir ismin izlenim, tanıklıklarını ve değerlendirmelerini içeriyor.

12-03-2008


Ercümend Özkan İle İslami Hareket Üzerine Söyleşi, İslami bilinçlenme sürecini içeriden yaşamış ve tahlil etmiş önemli bir ismin izlenim, tanıklıklarını ve değerlendirmelerini içeriyor.

Ercümend Özkan, söyleşi boyunca İslami hareketi tartışırken, oldukça "özgün" yorumlar yapmasının yanında, birebir tanıklıklarını da okuyucuyla paylaşıyor. Özkan İslami hareketin tarihsel tecrübesini değerlendirdikten sonra, Cumhuriyet devri ve özellikle de kendi yaşadığı dönemle ilgili anı ve tecrübelerini de anlatmaktadır. Bu bölümer orjinaldir ve başka herhangi bir yerde yayınlanmamıştır. Örneğin 1960'lardaki MTTB tecrübesi, Necip Fazıl Kısakürek'le ilişkisi, Hizbuttahrir'de yaşadıkları, Milli Mücadele Grubunu tahlili, Türkiye'deki İslami grup ve şahsiyetlerle olan ilişkileri ile ilgili açıklamaları, tarihsel doküman değeri taşımaktadır.

Ercümend Özkan İle İslami Hareket Üzerine Söyleşi

Anlam Yayınları

430 sh.

 

Etiketler : #Ercümend   #Özkan   #İle   #İslami   #Hareket   #Üzerine   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN