Ensar Çalışkan, Çeçenistan savunmasından yargılanacak

Araştırmacı yazar Yusuf Ensar Çalışkan, Seyfullah Türksoy'un Çeçenistan oyunları deşifre eden yazılarından ötürü mahkemede yargılanacak.

14-12-2011


Çeçenistan davası hakkında yazdığı yazılarla bilinen Araştırmacı Yazar Yusuf Ensar Çalışkan’a “Çeçenistan'a Giden Türk Heyeti Ne Yapmak İstiyor” başlıklı yazısından dolayı Bakırköy 7.Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Son günlerde Çeçen mültecilere düzenlenen suikastların sorumluları ile yakın ilişkileri ortaya çıkan Seyfullah Türksoy’un şikayetini dikkate alan savcılık, Yazar Yusuf Ensar Çalışkan hakkında “ atılı bulunan suçtan dolayı yargılanmalarının yapılarak eylemlerine uyan sevk maddeleri gereğince cezalandırılması ve haklarında güvenlik tedbiri uygulamasına karar verilmesi kamu adına idaa ve talep olunur “ diyerek dava açtı.

İsrahaber'de yayınlanan “Cani Kadirov’u Öven Türk Heyeti Ne Yapmak İstiyor” adlı makalesinde Seyfullah Türksoy’a “Rusya'nın tezgahladığı oyunun aracısı” ve “Ne mal olduğu ortadadır” şeklinde hakaret ettiği iddiasını haklı bulan savcılık sanık sıfatıyla Yusuf Ensar Çalışkan’ı mahkemeye davet etti. Duruşma 1 Şubat 2012 günü Bakırköy Adliyesinde görülecek.

Araştırmacı Yazar Yusuf Ensar Çalışkan hakkındaki iddialar hakkında israhaber'e açıklamalarda bulundu. Çalışkan, “Savcılığın hakkımda açtığı davayı kendi adıma bir onur olarak görüyorum.Çünkü ben Çeçen halkının, öldürülen on binlerce masum kadın ve çocuğun hakkını savundum. Katil, tecavüzcü, ayyaş, psikopat Kadirov’u bir melek, örnek insan ve devlet başkanı gibi göstermeye çalışanlara karşı durdum. Durmaya da devam edeceğim. Kadirov'un paralarıyla uçaklara binip bu ziyaretlere katılan İslami camianın önde gelen isimleri alınlarındaki lekeyi nasıl temizleyecekler? Bizim haklılığımızı gelişen süreç zaten gösterdi. Hakkında yazı yazdığımız şahısların katillerle bağlantıları görüntü ve resimlerle ispatlandı. Bizde elimizdeki bu delilleri mahkemeye sunacağız.” şeklinde konuştu.


(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #Ensar   #Çalışkan   #   #Çeçenistan   #savunmasından   #yargılanacak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN