Eleştirdiği duruma düştü: Haber 7'den büyük gaflet

Mustafa Kemal'i peygamber ilan edecek kadar saçmalayan birisini eleştiren haberin daha başında, alemlerin Rabbi Allah için kullanılan "yüce" sıfatını Mustafa Kemal için kullanan Haber 7, bakalım imza attığı bu büyük gafletin farkına varıp yanlışını düzeltecek mi.

08-03-2008


İslam ve Hayat

Haber 7 internet sitesi, Kemalist 'Bizkaçkişiyiz' hareketinin Çağlayan Meydanı'nda düzenlediği 'Dünya Kadınlar Günü' mitinginde Mustafa Kemal'i "adı konulmamış peygamber" ilan eden Emekli Hava Pilot Albay Şenay Güray'ı eleştirdiği haberde büyük bir gaf yaparak eleştirdiği kişinin durumuna düştü.

"Atatürk'ü peygamber ilan ettiler" başlığıyla Güray'ın ifadelerini eleştiren Haber 7, haberin girişinde şu ifadeleri kullandı: "Yüce Atatürk'ü öveyim derken ölçüyü kaçıran ve onu putlaştıran zihniyet adeta geri döndü ve bugün Çağlayan'da toplanan kalabalık Atatürk'ü peygamber ilan etti."

Mustafa Kemal'i peygamber ilan edecek kadar saçmalayan birisini eleştiren haberin daha başında, alemlerin Rabbi Allah için kullanılan "yüce" sıfatını Mustafa Kemal için kullanan Haber 7, bakalım imza attığı bu büyük gafletin farkına varıp yanlışını düzeltecek mi. İşte Haber 7'nin haberinin tam metni:

Atatürk'ü peygamber ilan ettiler

Yüce Atatürk'ü öveyim derken ölçüyü kaçıran ve onu putlaştıran zihniyet adeta geri döndü ve bugün Çağlayan'da toplanan kalabalık Atatürk'ü peygamber ilan etti.

'Bizkaçkişiyiz' hareketi, Çağlayan Meydanı'nda 'Dünya Kadınlar Günü' mitingi düzenledi. Mitinge katılanlar 'Türbana serbestlik' konusunda yapılan yasal düzenlemeye karşı çıkarken, sık sık "Hükümet istifa", "Türkiye laiktir laik kalacak" şeklinde sloganlar attılar.

"ATATÜRK ADI KONULMAMIŞ BİR PEYGAMBERDİR"

Mitingde 'Bizkaçkişiyiz' platformunun kurucusu Tuncay Özkan'dan önce kürsüye çıkan Emekli Hava Pilot Albay Şenay Güray, AK Parti'nin uyguladığı politikaların kadına verilen hakları adım adım ortadan kaldırdığını savundu.

Güray, "Sen ki Atam, can çekişen bir hastaya şifa vermek üzere Allah tarafından görevlendirilmiş bir elçi, bir adı konmamış peygambersin. Sen sarı saçlım, mavi gözlüm nerdesin!" diye seslendi.


 

Etiketler : #Eleştirdiği   #duruma   #düştü:   #Haber   #7'den   #büyük   #gaflet   
YORUMLAR
  • ibrahim   16-09-2009 03:56

    o başlık bilerek kullanılmış bence. zira bazı kesimler atatürkü peygamber değil ilah ettikleri için ironik bir başlık konmuş...

  • selim   12-03-2008 13:43

    Haber 7 yi eleştirmek dahi manasız. hasbel kader gecmişlerinde islamcılık pazarlamasının içinde bulunmuş bir zümre. Eleştirmeye değmez. Ne ilk gafları bu sanırım nede son olur

  • metin özalp   10-03-2008 20:54

    kendileri de yaptıkları hatanın farkındadırlar... fazla abrtmaya gerek yok. evet ortada bir hata var ama konuşulan, kullanılan her kelimeyi sorgularsak o kadar çok hata buluruz ki.. hilal tv den tv5 ten stv vs.. den de bu hataları gün gelir görebiliriz.. herkes hata yapabilir.. abartmayalım..

  • V.Selimoğlu   08-03-2008 20:04

    Perihan Mağden in bir yazısında şöyle bir anekdot vardı: Bİr kız çocuğu soruyor? "Anne Atatürk mü Allah'ı yarattı; Allah'mı Atatürk'ü" diye. Böyle bir soru mevcut eğitim sisteminin ürünüdür. Aynı eğitim sisteminden geçen Haber7 ' deki kardeşlerimiz de böyle bir (Yücelik) gafletini yapma hakları yok mu!!!

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN