Ekrem Dumanlı'ya bir "tasfiye" eleştirisi daha geldi

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın "Tasfiye edilecek gazete(ci)ler listesi"ne esastan bir eleştiri daha geldi.

27-08-2009


İslam ve Hayat

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı birkaç hafta önce “Tasfiye edilecek gazete(ci)ler listesi” başlıklı bir yazı kaleme almış, Dumanlı’nın bu yazısıyla başlayan “tasfiye” tartışması medyada ciddi karşılık bulmuştu. Ekrem Dumanlı'ya esaslı bir eleştiri de Arzu Erdoğral'dan geldi. 

Erdoğral, yazısında "Basın sektöründe bazı kişiler sırf cemaat içerisinden olduğu için hak etmediği koltuklara oturdu. Renkleri belli olmasın diye karşı mahalle olarak gördükleri bazı kişileri işe alırken, kendi cemaatleri dışındaki tüm muhafazakâr gazetecileri dışladılar." eleştirisi getirirken, "İş arayan bir gazeteci, bu kanallara ya da gazetelere başvuru bile yapmak istemiyor artık… Çünkü biliyor ki ya cemaatten torpilin olacak ya da değişimin rengini hissettirmeyen biri olacaksın… Artık çoğunlukla böyle düşünüyor… Neden onlar konuşmuyorlar derseniz çünkü korkuyorlar… Bir umut uğruna… Haklılarda… Onlar her yeri sardıkları için sektör kan ağlıyor… Şimdi tüm bu gerçeklerden sonra Ekrem Dumanlı nasıl oluyor da böyle bir liste hazırlıyor açıkçası hazmedemiyorum." diyerek tepkisini dile getirdi.

Haber Vaktim sitesinde yayınlanan, şu an yayında görünmeyen ama birçok internet sitesine yayılan yazı şöyle son buluyor:

"Koltukları ele geçirip tüm dindar insanları medyadan tasfiye etmek ve insanları kendinden nefret ettirmek… Ekrem Dumanlı bir röportajında “Medyada, dışarıdan adam almayan, kendi içerisinde özel ilişkileri olan, o ilişkiler ağı içerisinde olmayan insanlara yeteneklerine rağmen yer vermeyen, bir ilginç yapının olduğunu görüyorum. Buna da üzülüyorum" demez mi birde… Birde kavga eder gibi gözüküp Anlık hikayeler adlı kitabını ilk olarak “beğenecek misin bir bak” diye Ahmet Hakan'a göndermesi içerisinde bulundukları ikilemin en iyi göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Biliyorum, şimdi bu yazıdan dolayı tepki gösterecekler olacak, ama gerçekleri de balçıkla sıvayarak kapatma zamanı artık son bulmalı… Birileri olası tehlikeleri göze alıp konuşmalı. Çünkü artık ortada ciddi haksızlıklar oluyor. Bu nedenle… Dilerim… Kibirlilik, adaletsizlik ve hizipçilik yapan kim varsa, biran önce tasfiye olup gitsin ilk başta da!"

 

Etiketler : #Ekrem   #Dumanlı'ya   #bir   #tasfiye   #eleştirisi   #daha   #geldi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN