Ege Üniversitesi öğrencileri mescid istiyor

Ege Üniversitesi öğrencileri, üniversiteye mescid yapılması için eylem yaptı.

01-05-2013


İzmir Üniversiteler Öğrenci Platformu, Ege Üniversitesi (EÜ)'nde cami yapılması için yürüyüş düzenledi. EÜ Rektörlüğü binasına yürüyen öğrenciler, basın açıklamasının ardından yapılmasını istedikleri cami için ellerini açarak dua etti.

EÜ girişinde toplanan öğrenciler, "Üniversiteme cami istiyorum", "Namaz lüks değil, hayati zarurettir, namazıma engel olma!", "Rektör bize cami yapsan sana da dua edeceğiz" yazılı pankartlarla yürümeye başladı. Rektörlük önünde öğrenciler adına basın açıklamasını, Millî Türk Talebe Birliği İzmir İl Başkanı Ahmet Öznaneci okudu. EÜ öğrencilerinin yoğun talebi ve Cumhurbaşkanlığı'nın desteğiyle iki yıllık süreçte Edebiyat Fakültesi'nde bir mescit açıldığını belirten Öznaneci, "Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında gösterilen ve yaklaşık 50 bin öğrencisi bulunan EÜ'nün, sahip olduğu bunca olanağa rağmen öğrencilerine layık gördüğü mescit, bodrum katındaki izbe bir yerde tahsis edilen, ibadethane olmaya elverişsiz ve ancak 30 kişinin sığabileceği küçük bir oda olmuştur." dedi. Mescidin açıldığı yerin birtakım öğrenciler tarafından adeta işgal edildiğini vurgulayan Öznaneci, taleplerini EÜ yönetimine ilettiklerinde dikkate alınmadıklarını söyledi. Geçen pazartesi günü ise mescidin perdelerine dışkı sürüldüğünü hatırlatarak, bununla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Öğrencilere olayların tırmanmaması için sağduyu çağrısı yapan Ahmet Öznaneci, sözlerine şöyle devam etti: "Dinimize karşı yapılan bu saldırılarla ibadetini yapmak isteyen talebeler, anayasal hakları ellerinden alınmak suretiyle baskı altına alınmaya ve sindirilmeye çalışılmaktadır. EÜ yönetimi, bu sessizliğiyle durumdan hiçbir zaman rahatsızlık duymadığını açıkça belli etmekte ve bu şekilde oluşturulmak istenen kavga ve kaos ortamına adeta fütursuzca zemin hazırlanmaktadır. Amacımız EÜ'de kendilerine karşı herhangi bir önyargımız, engelleme, hakaret ya da saldırı içeren bir tutumumuz olmamasına rağmen bizleri düşman olarak gören gruplarla çatışmak yahut üniversite yönetimini zor durumda bırakmak değil, öğrencilerin huzur içinde ibadet etmesini sağlamaktır. Bu özgürlük ortamı ise ancak, en kısa sürede üniversite yerleşkesine açılacak nitelikli bir camiyle gerçekleşebilecektir."

Tekbir getirerek basın açıklamasını sonlandıran öğrenciler, yapılmasını istedikleri cami için hep birlikte dua etti. Ardından grup adına seçilen iki öğrenci, görüşmek için rektörlüğe girdi.

(Kaynak: Küre Medya)

Etiketler : #Ege   #Üniversitesi   #öğrencileri   #mescid   #istiyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN