Doğan, Örnek ve Fırtına'ya önce müebbet, sonra 20 yıl

"Balyoz Planı" davasında karar açıklandı. Özden Örnek, Çetin Doğan ve İbrahim Fırtına için müebbet verildi. Ardından da darbe teşebbüsü yarım kaldığı için cezaları 20 yıla indirdi.

21-09-2012


"Balyoz Planı" davasında karar açıklandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanlarından emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Ergin Saygun'u 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Engin Alan, Ergün Saygun ve Bilgin Balanlı'ya ise 18 yıl hapis cezası verildi. Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün dosyası ifade veremediği için ayrıldı.

Duruşmada, 12 tutuksuz sanık ile 9 sanık avukatı da hazır bulundu.

Davanın tutuklu sanıkları emekli Orgeneral Ergin Saygun, Albay Hakan Mehmet Köktürk ile "Ergenekon" davasından tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün katılmadığı duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, dünkü celsede sanıklara son söz haklarının tanındığını hatırlattı.

Mahkemenin, dün karar için değerlendirmeye çekildiğini, ancak bir neticeye ulaşamadığı belirten Diken, bu nedenle duruşmanın bugüne bırakıldığını anımsattı.

Diken, dünkü duruşmaya katılmayan 4 tutuksuz sanığa da son söz hakkı tanınacağını ifade etti.

Tutuksuz sanıklar Özgür Ecevit Taşçı, Berna Dönmez, Erdem Ülgen ve Abdülkadir Eryılmaz'ın son sözlerinin alınmasının ardından Başkan Diken, "Son değerlendirmemizi yapmak üzere bir süre daha ara veriyoruz. Daha sonra heyetin bir karar vermesi halinde kararımızı açıklayacağız" dedi.

(Kaynak: CNN Türk)

Etiketler : #Doğan   #   #Örnek   #ve   #Fırtına'ya   #önce   #müebbet   #   #sonra   #20   #yıl   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN