Diyanet İşleri Kemalizm'e alet ediliyor

Ali Bardakoğlu "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Cumhuriyetin ortak değerlerini, Atatürk ilke ve inkılâplarını, çağdaş dünyanın geldiği noktayı önemsiyoruz" dedi!

03-11-2009


İslam ve Hayat

Kemalizm'in kendini meşrulaştırmak için sık sık dine müracaat etmesi anlaşılmaz bir durum değil. Nihayetinde halka karşı kurulan her baskıcı iktidar, kendisini yine halkın kendi referanslarını kullanarak meşru göstermek ister ki, kendisine taraftar bulabilsin. Bunu kendi ideolojik aygıtlarına da yükler.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da Kemalist ideolojinin aygıtı olarak kullanılıyor olması en son mahya tartışmalarında kendisini göstermişti. Ama asıl sorun, bu durumun mahyalardan öte zihniyete taşınmış olması.  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.Ali Bardakoğlu'nun Edirne Müftülüğü'nün düzenlediği din görevlilerini bilgilendirme toplantısında “Cumhuriyetimiz, Diyanet İşleri Başkanlığını kurmuş, dinin ehil ellerde doğru şekilde anlaşılmasını önemsemiştir. Böyle olduğu için de biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Cumhuriyetin ortak değerlerini, Atatürk ilke ve inkılâplarını, çağdaş dünyanın geldiği noktayı önemsiyoruz. Bu önemsemede Kur’ân ve Peygamberimizin sünnetini sarih bir şekilde insanımıza anlatıyoruz. İnsanımızın gönlünde bütün bunlar bulunsun istiyoruz’’ şeklindeki konuşması da Kemalizme payandalık yapanların acıklı halini ortaya koyuyor.

Kemalizm'le sorunlu olmayan bir dindarlık anlayışının ortaya çıkması için gönüllü kulluk yapan bu zihniyetin de özgürleşmesi gerekiyor. Korkusu ağır basanların bu ruh halinde sıyrılabilmesi ise İslami kamuoyu adına güçlü seslerin cesur çıkışlarına bağlı.

 

Etiketler : #Diyanet   #İşleri   #Kemalizm'e   #alet   #ediliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN