Çözüm Kur’an’a dönmekte

Özgür-Der İzmir Şube Başkanı Nurcan Büyük: “Modern cahiliyeden beslenen sistem, insan hakları ihlallerinde ve emek hırsızlığında her gün ivme kazanmakta.

15-10-2008


Özgür-Der Akhisar Temsilciliği Abdurrahman Dilipak, Rıdvan Kaya ve Nurcan Büyük’ün konuşmacı olarak katıldıkları bir panelle açıldı. Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci’nin Özgür-Der’in kuruluş sürecini anlatan ve misyonunu tanıtan açılış konuşmasıyla başlayan programı yaklaşık 500 kişilik bir kitle izledi.

“BÜROKRASİNİN İKİYÜZLÜLÜĞÜ İFŞA EDİLMELİ!"
Akhisar Belediyesi Nikah Salonu’nda "Cahili Kuşatma ve İslâmî Sorumluluğumuz" adıyla gerçekleştirilen panelde Türkiye'de zorunlu eğitim ile resmî ideolojinin dogmalarının genç beyinlere dayatıldığına dikkat çeken Haksöz Dergisi Editörü Rıdvan Kaya, bu dayatmaların sonuç vermemesi durumunda gözaltı, hapis ve darbe süreçlerinin işletildiğini söyledi. Kimlik ve inançları yok sayan sivil ve askerî bürokrasinin, asker cenazelerinde, kardeşlik edebiyatı yapmasını ikiyüzlülük olarak nitelendiren Kaya, tek çözüm yolunun İslâmî alternatif ve İslâmî kimlik olduğunu belirtti.

"YERYÜZÜNÜN VARİSLERİ OLMANIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRELİM!"
Gazetemiz yazarı Abdurrahman Dilipak da, yeryüzündeki tüm adaletsizliklere ve sömürülere karşı çıkmanın gerekliliği üzerinde durdu. Malımızın ve sevdiklerimizin bizi Allah'a yaklaştırması gerektiğine dikkat çeken Dilipak, Allah'ın bizi yeryüzünün varisleri kıldığını ve ellerimizle zalimleri cezalandırmak istediğini söyledi. Zulümlerin devam etmesinin asıl sorumlusunun görevlerini yerine getirmeyen Müslümanlar olduğunun da altını çizen Dilipak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özgürlük imanın birinci şartıdır; özgürlüğü ise Allah'ın iradesi ile sınırlandırmamız gerekmektedir.”

"ÇÖZÜM KUR'ÂN'DIR; VAHYİ SOSYALLEŞTİRMEKTİR!"
Özgür-Der İzmir Şube Başkanı Nurcan Büyük ise, İslâm’ı ve Müslümanları hedef alan modern çok yönlü kuşatmanın boyutlarına dikkat çekti. Çözümün ancak Kur’an’a topluca sarılmakla mümkün olacağının altını çizen Büyük, "Modern cahiliyeden beslenen sistem, insan hakları ihlallerinde ve emek hırsızlığında her gün ivme kazanmakta. Kapitalist kuşatılmışlık yüzünden 'ekmek derdi', 'Allah rızasını kazanma derdi'nin önüne geçmiş bulunuyor. Müslümana düşen vahyin şahitliğini gerçekleştirip, canını Müslüman olarak hayata teslim etmektir” dedi.

Özgür-Der Akhisar Temsilciliği'nce gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verilmesiyle program son buldu.

(Kaynak: Hsksöz Haber / Vakit)

Etiketler : #Çözüm   #Kur’an’a   #dönmekte   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN