Ciddi iddia: Gülen, kendisini Hz. İsa olarak mı görüyor?

Yeni Akit gazetesinde bugün yayınlanan bir okuyucu mektubu, korkunç bir soruyu gündeme getirdi: Gülen kendisini Hz. İsa olarak mı görüyor?

12-03-2014


İslam ve Hayat

Yeni Akit gazetesinde bugün yayınlanan bir okuyucu mektubu, korkunç bir soruyu gündeme getirdi: Gülen kendisini Hz. İsa olarak mı görüyor?

Münip Erdem adlı, İzmir ve civarında yıllarca görev yaptığını belirten cami görevlisi, Fethullah Gülen'in, kendisini “Ege’de talebe hizmetini en güzel yapan O'dur” diye tarif ettiğini akarıyor, Gülen'le yaşadığı çeşitli anıları dile getiriyor ve yazısının bir bölümünde aynen şunları kaydediyor:

"Hocaefendi’nin ziyaretine gitmiştim. Hizmetini gören Mehmet Tabanca bana 'Hocaefendi’nin Hz. İsa olduğunu' söyledi. “Hz. İsa’nın anası babası yoktu, oysa ki Hocaefendi’nin anası ve babası var” dedim. “Ahir zamanda Hz. İsa’yı bir anne ve bir babadan dünyaya göndermek, İsm-i Rahim ve İsm-i Hakim muktezasıdır” dedi. Bu sözün Hocaefendi’ye ait olduğunu söyledi. Ahir zamanda gelecek Hz. İsa’nın ancak Nur-u iman dikkatiyle bilineceğini, onun da ancak mukarrebini bileceğini söyledi. Anladım ki bugün Hocaefendi’nin yanında bulunanlar, onun Hz. İsa olduğu kanaatini taşıyorlar...

GÜLEN, "HZ. İSA DEĞİLİM" DİYEMEDİ!

Bu Hz. İsa (a.s.m.) meselesini haftalarca düşündüm. İç alemimde sıkıntılar meydana geldi. Isparta’dan Hüseyin Kıymık ile otobüse atlayıp İzmir’e gittik. Hocaefendi’ye özel mesele hakkında görüşmek istediğimi söyledim. “Hüseyin sen dışarıya çık” dedi. Ben kendisine, “Siz Hz. İsa mısınız?” dedim. Yüzü kıpkırmızı oldu. Birbirini tutmayan cümleler sıraladı, “İsa’yım” diyemedi,“İsa değilim” de diyemedi. Öyle sıkıntılı bir duruma girdi ki, soruyu sorduğuma bin pişman oldum. “Ben sizi Hz. İsa olarak değil, Kur’an’ın hizmetkarı olarak seviyorum” dedim ve ayrıldım.

Isparta’ya geldim. Okulların kapanması yaklaştı. Ali Candan “Çocukları kampa götürelim” dedi. Ben de “Hayır burada kamp yapalım” dedim. Aramız açıldı, yollarımız ayrıldı. Ben civardaki ilçeleri dolaşarak takdirlik ve okul birincisi çocukları toplayarak Eğridir Yukarı Gökdere Köyü’nde kamp yaptım. Rahmetli Bayram Yüksel Abi kampımızı şereflendirdi.

"BİR DE İSEVİ CEMAATİ ÇIKABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM!"

Hz. İsa meselesinden dolayı Hocaefendi’ye itiraz etmemin iki sebebi vardı. Birinci sebep: Risale-i Nur cemaati içinden yazı cemaati çıktı. Hiç de hoş olmayan sıkıntılar yaşandı. Bir de İsevi cemaati çıkabileceğini düşündüm, karşı çıktım..."

Etiketler : #Ciddi   #iddia:   #Gülen   #   #kendisini   #Hz.   #İsa   #olarak   #mı   #görüyor?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN