Çarşaf olmadı "Kur'an kursu" verelim!

CHP'nin yerel seçim öncesi büyük bir gösteri eşliğinde vizyona soktuğu de "çarşaf açılımı" istifalarla çökünce, şimdi de "Kur'an kursu açılımı" vizyona sokuldu.

05-02-2009


İslam ve Hayat

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçim öncesi büyük bir gösteri eşliğinde vizyona soktuğu de "çarşaf açılımı", bu açılımın aktörü olan Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Emin Atmca'nın aday yapılmayıp başörtülü ve çarşaflı akrabalarıyla birlikte CHP'den toplu istifasıyla çökünce, şimdi de "Kur'an kursu açılımı" vizyona sokuldu.

CHP'nin Kocaeli Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen'in dile getirdiği "Her mahalleye bir Kur'an Kursu" vaadi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan da tam destek buldu.

Bugün medyada geniş yer tutan habere göre Baykal, Kur'an kurslarının tıpkı bilgisayar veya yabancı dil kursu gibi bir ihtiyaçtan kaynaklandığını ve Kur'an-ı Kerim'in yasalara uygun ve doğru bir biçimde öğretilmesinin herkesin öncelikli görevi olması gerektiğini söyledi.  
 
Baykal, mevcut kurslarda sadece Kur'an ezberinin yapıldığını söyleyerek, "Bunun ötesine geçmemize ihtiyaç var. Yani Kur'an-ı Kerim'in sadece ezberlenmesi şeklinde değil, ruhunun, manasının, özünün, doğru bir biçimde anlatılması ve öğretilmesi şeklinde bilinçli, sorumlu, yetkili unsurlar eliyle ailelerinin izniyle öğretilmesinde büyük yarar var. Sorumlu ve bilinçli şekilde öğretilmesi hepimizin özlediği ve gerekli olan ciddi bir temel ihtiyaçtır." dedi. her mahalleye bir Kur'an Kursu düşüncesinin doğru ve yararlı olduğunu söyledi.

Biz de diyoruz ki; ey seçim, sen kimlere neler yaptıracak güçtesin!

Etiketler : #Çarşaf   #olmadı   #Kur'an   #kursu   #verelim!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN