Camileri bombalayacaklar isim isim belirlenmiş

Fatih Camii'nin bombalanmasıyla ilgili ayrıntıları içeren Çarşaf Eylem Planı, Yüzbaşı Hüseyin Topuz tarafından yazıldı. Beyazıt Camii'nin bombalanmasını öngören Sakal Planı da aynı isimler tarafından hazırlanıp bilgisayara kaydedildi.

22-01-2010


Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması, Fatih ve Beyazıt camilerini kana bulamayı amaçlayan "Sakal" ve "Çarşaf kod adlı eylem planlarının da "dış tehdide karşı bir eğitim ve tatbikat çalışması" olduğunu ima ediyor.

Oysa "Balyoz Harekât Planı" ile bağlantılı olarak hazırlanan ve Genelkurmay'ın sahip çıktığı seminerde de içeriğine değinilen bu iki eylem planı, bizzatihi iç tehdit oluşturmaya, kaos ve panik ortamı oluşturmaya ve bu sayede olağanüstü hal, sıkıyönetim ve darbeye zemin sağlamaya dönük talimattan kapsıyor. Bu talimatlarda, saldırılan hangi timlerin ve nasıl gerçekleştireceği gayet detaylı olarak anlatılıyor.

Dokuz kişilik eylem timi

Fatih Camii'nin bombalanmasıyla ilgili ayrıntıları içeren Çarşaf Eylem Planı, Yüzbaşı Hüseyin Topuz tarafından yazıldı. Belgenin Taraftaki elektronik kopyası, Jandarma Binbaşı Hüseyin özçoban'ın bu planı kendi resmî bilgisayarında tuttuğunu da gösteren "kaydeden" bilgisine sahip.

 

Çarşaf Eylem Planı'na göre Yüzbaşı Hüseyin Topuz komutasındaki dokuz kişilik eylem timinin, cep telefonu düzenekti patlayıcıyı Fatih Camii'nde cemaate en yakın ayakkabılığa yerleştirmesi öngörülüyor. Plan, Cuma namazının hemen ardından cemaat dağılmadan patlama için düğmeye basılması ve bölgedeki ajanların da provokasyon amacıyla Fatih esnafının arasına harekete geçmesi esasına dayandırılıyor. 

 

Cumadan on dakika önce bombayı patlat

Beyazıt Camii'nin bombalanmasını öngören Sakal Planı da aynı isimler tarafından hazırlanıp bilgisayara kaydedildi: Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Topuz ve Jandarma Binbaşı Hüseyin Ozçoban. Plana göre tahrip düzeneği bir çantaya yerleştirilecek ve şadırvanda unutulmuş görüntüsü ile bırakılacaktı. Jandarma Binbaşı Hüseyin özçoban komutasındaki tim, bombayı cuma günü namazdan 10 dakika önce patlacaktı. Planda özellikle yaralı sayısının fazla olması isteniyor.

 

(Kaynak: Taraf / Zaman)

 

 

 

Etiketler : #Camileri   #bombalayacaklar   #isim   #isim   #belirlenmiş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN