Bu kez Konya'da toplanıyorlar

Başörtüsüne özgürlük mücadelesi yürüten platformlar, periyodik istişare toplantılarını gerçekleştirmek üzere Cuma ve Cumartesi günleri Konya'da buluşacaklar.

12-11-2009


İslam ve Hayat

Yeni katılımlarla genişleyen ve farklı şehirlere yayılan başörtüsüne özgürlük mücadelesini sistematik olarak yürüten platformlar, periyodik istişare toplantılarıyla tecrübelerini, kazanımlarını ve mevcut durumda yapılabilecek yeni çalışmaları görüşmek üzere bu kez Konya’da toplanıyor.  13 Kasım 2009 Cuma günü Konevi Kültür Merkezi’nde platform temsilcilerin konuşmacı olarak katılacağı bir “Başörtüsüne Özgürlük, Direnişe Davet” paneli gerçekleştirilecek. Saat 19.30′da başlayacak programda Grup Yürüyüş de sahne alacak. Etkinliklerin 2. gününde ise platformlar yapacakları açık ve kapalı oturumlarla sürecin değerlendirmesini ve planlanmasını konuşacaklar.

14 Kasım Cumartesi günü ayrıca Konya İnanç Özgürlükleri Platformu'nun 114. hafta eylemine toplu katılım gerçekleşecek. Eyleme Konya’nın dışında Afyon, Akşehir, Akyazı, Ankara, Antalya, Batman, Bilecik, Bozhüyük, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Sakarya, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak Ereğli gibi şehirlerden katılım gerçekleşecek.

Başörtüsü yasağına ve yasağa karşı direnişe ilişkin fotoğrafların yer aldığı sergi ise 14 Kasım'a kadar Konya Kayalıpark'ta gezilebilir.


Etiketler : #Bu   #kez   #Konya'da   #toplanıyorlar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN