Bir Caz'ımız eksikti!

Özellikle muhafazakar belediyelerin Kur'an ayı Ramazan'ı eğlence programlarıyla festivale çevirmeye yönelik etkinlikleri sürerken, şimdi de bir prodüksiyon şirketi "Ramazan'da Caz" adıyla bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor.

10-08-2010


İslam ve Hayat

Özellikle muhafazakar belediyelerin Kur'an ayı Ramazan'ı eğlence programlarıyla festivale çevirmeye yönelik etkinlikleri sürerken, şimdi de bir prodüksiyon şirketi "Ramazan'da Caz" adıyla bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor.

Medyada yer alan haberlere göre, Hakan Erdoğan Productions’ın Ramazan ayı vesilesiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği “Ramazanda Caz”, "Müslüman caz sanatçılarının" en büyüklerini ağırlamayı amaçlıyor.

Haberlere göre, "Ramazan'da Caz”; Topkapı Sarayı’nın I. Avlusu’nun büyülü atmosferinde ve İstanbul’un en çok sevilen açıkhava mekanlarından Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde düzenlenecek sekiz konserden oluşuyor. Festival, dünyaca ünlü "Müslüman caz sanatçıları" Ahmad Jamal, Anouar Brahem, Abdullah Ibrahim ve Dhafer Youssef’i ağırlayacak. Etkinlikte Türkiye’den de sevilen cazcılar İlhan Erşahin ve Aydın Esen sahneye çıkacak. Esen festivalde, Ramazan temalı ‘Aydın Esen Plays for Ramadan’ başlıklı özel programını seslendirecek.

Kur'an ayı Ramazan'ın bu şekilde festival ayı olarak algılanmasını ve bu tür eğlence programlarına konu edilmesini bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

Etiketler : #Bir   #Caz'ımız   #eksikti!   
YORUMLAR
  • Coşkun Uzun   13-08-2010 16:23

    "İslamcı Artığı" Belediye'lere artık çoktan Muhafazakar Belediyeler demeye bile başladık. İşte yaptıkları ve yapacakları ortada. Ramazan'da eğlence ve festivallere ses çıkarmamanın ulaşabileceği çok normal sonuçlardan sadece birisi bu. EVET RAMAZANDA CAZ. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu mübarek. Siz sisteme Oy verip besleyin, o da size caz versin, saz versin, oyun eğlence versin, oysun oyalasın! Muhafazakar Belediyeler'in demokratik başkanları bunlara nasıl onay, izin veya okey veriyorlardır bilinmez. Muhafazakar olmayan belediyelerin yaptıklarını ve yapabileceklerini de varın siz düşünün. Müslüman uyan uyan, sisteme daha afazla entegre olmadan, vakit çok geç olmadan uyan artık. Bu tiren sizin köyden geçmez, sizi hedefe veya gideceğiniz her nereyse oraya götürmez. Dolmuşa, dolduruşa gelme tirene binme. İn aşağıya in.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN