Binali Yıldırım'dan, sarhoşlara hizmet vaadi

AKP İzmir adayı Binali Yıldırım, İzmirli sarhoşlar daha iyi şartlarda rakı içsin diye çalışacağını söyledi.

16-03-2014


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmirlilerin rakısını içip, balığını yerken burnunu tıkamak zorunda kalmaması için 10 yıldır temizlenemeyen körfezi temizleyeceğini söyledi. Yıldırım, "Tekirdağ'da iki rakı fabrikası vardı, bizim dönemimizde şimdi 18 tane." dedi.

Binali Yıldırım, 17 Mart Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali’nde bir televizyon kanalının canlı yayın programına katıldı.

Yapacaklarının sözünü verdikleri her işi ustalıkla bitirdiklerinin altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti:

"5 yılda 1414 projenin tamamını kesinlikle yaparım. Daha fazlasını da yaparım. İspatı var. Şehrin en büyük sorunu işsizlik. İzmir’de yatırımcı kaçırılıyor, gözü korkutuluyor. Sorumluk belediyenin. Yatırımcılara kan kusturuyorlar. Başka şehirlerde, Avrupa’da belediye başkanı kapı kapı dolaşıp yatırımcı getirmeye çalışıyor, burada yatırımcı illallah ediyor. Biz İzmir’de özel sektörün önüne konan engelleri kaldıracağız. Birçok projemizi yap-işlet-devret modeliyle uygulayacağız. İzmir adeta bir savunmada, neyi, kime karşı savunuyorlar belli değil. Ticareti öğreten ve ilklerin şehri olmasına rağmen Türkiye ve dünya bağını kopardılar. 100 yıllık futbol takımları var adı yok. Belediye başkanı seçileyim, söz veriyorum; en geç 3 yıl içerisinde bir İzmir takımı Süper Lig’de olacak. En az bir tane olacak" dedi.

''TEKİRDAĞ'DA İKİ RAKI FABRİKASI VARDI, BİZİ DÖNEMİMİZDE 18 OLDU''

CHP ve yerel yönetimler tarafından İzmir’in insanların yaşam tarzı ve bireysel özgürlüklerine AK Parti’nin müdahale edeceği algısının yaratılmaya çalışıldığını iddia eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Beceriksizliklerini örtmek için bunu çok iyi kullanıyor. Ama ideoloji karın doyurmuyor. İstanbul’da Nişantaşı, Beyoğlu, Çiçek Pasajı var. İstanbul’daki yaşam tarzının İzmir’den ne farkı var? Rakısını içme, balığını yeme, eğlenceye gitmede bir farkı var mı? Tekirdağ’da iki rakı fabrikası vardı, bizim dönemimizde şimdi 18 tane. Hizmet ortaya koyamayınca yapay gündem oluşturmakta çok mahirler. ’Arsenik de içeriz, zehir de içeriz AKP’ye oy vermeyiz’ diyorlar, böyle bir kampanya yapıyorlar. Bunun akılla izahı yok. Bu tamamen o anda oluşturulan psikolojik havanın sonucu."

''KORDON'DA RAKISINI İÇEN KOKUDAN BURNUNU TIKAMASIN DİYE KÖRFEZİ TEMİZLEYECEĞİM''

İzmirlilerin hayat tarzı konusunda ‘karışma’ konusunun farklı yönde olacağını kaydeden Yıldırım, "Ben hayat tarzına karışacağım ama nasıl? İzmirlilerin daha iyi şartlarda yaşaması, Kordon’da rakısını içen, balığını yiyen hemşehrilerimin kokudan burnunu tutmaması için çalışacak, orayı tertemiz hale getireceğim. Öbür türlü karışmam söz konusu olmaz. Evimin içinde yapmadığım şeyi İzmir’e neden yapayım? Farklılıklar bizim zenginliğimiz. İzmir bu zenginliğin en belirgin olduğu yer. İzmir, birlikte yaşama kültürünü en iyi bilen şehir. İzmir’in kadınlarının özgüveni çok yüksek. İzmir’in çok artıları ve farklılıkları var'' diye konuştu.

(DHA)

Etiketler : #Binali   #Yıldırım'dan   #   #sarhoşlara   #hizmet   #vaadi   
YORUMLAR
  • Bünyamin zeran   17-03-2014 22:02

    bu insanların takipçileri bu konuşmaları da görmüyorlar. başlarını kuma sokmuşlar her çağrıya kapalılar. günahı garanti altına almak isteyen bu parti birde İslamcı kimliği ile utanmadan bunları söyleyebiliyorlar. İzmir'de gevur, Van'da Müslüman, Diyarbakır'da ümmetçi, Yozgat'ta milliyetçi olabiliyorlar. Kur'an'ın münafık kavramı ne güzel de üzerlerine oturuyor. Allah'ın hakikatini yok saymakla da küfür üzerlerine oturuyor. Allah ıslah etsin, hidayet versin demekten başka şey bulamıyorum.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN