Beyazıt'ta, zulme protesto

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İstanbul Üniversitesi kampüsü önünde başörtüsüne yönelik yasakçı zorbalığı protesto eylemi düzenledi. Yaklaşık 250 kişinin katılım gösterdiği eyleme Grup Yürüyüş de marşlarıyla destek verdi.

12-06-2008


Alemlerin Rabbi yüce Allah'ın emri başörtüsüne yönelik yasakçı laik zorbalığa tepkilker sürüyor. Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İstanbul Üniversitesi kampüsü önünde başörtüsüne yönelik yasakçı zorbalığı protesto eylemi düzenledi. Yaklaşık 250 kişinin katılım gösterdiği eyleme Grup Yürüyüş de marşlarıyla destek verdi.
"Zulüm Bitene Kadar…", "Yasak Yok Yasakçı Çok", "Emrin 'Baş'ım Üstüne Ya Rab", "Tepkisiz Kalma, Zulüm Alışkanlık Yapar", "Zorbalığa Son Başörtüye Özgürlük" gibi döviz ve pankartların taşındığı eylemde "Başörtüye Uzanan Eller Kırılsın", "Başörtüsü Onurumuz Koruyacağız", "Uyan Diren Özgürleş", "Cübbeli Darbe Düzenine Son", "Yasakçılar Yenilecek Direnenler Kazanacak" sloganları atıldı.
Eyleme destek veren Grup Yürüyüş adına kısa bir konuşma yapan Necmettin Asma AGD'yi düzenledikleri eylemlerden ötürü tebrik ettikten sonra "Zulüm bitene kadar direnişlerin süreceğine inandıklarını, grup olarak her zaman direnenlerle birlikte olacaklarını" ifade edip, tüm kuruluşları başörtüsü eylemlerine topyekün destek vermeye çağırdı.
Hukukun öldüğünü temsilen, üzerinde "hukuk" yazılı siyah bir tabutla renklendirilen eylemde, aynı zamanda 9 anayasa üyesini temsilen ellerinde kanlı "demoklesin kılıcını" taşıyan gençlerin  gösterisi de anlamlıydı. Eylem basın açıklaması ve yaklaşık 20 kişinin taşıdığı büyük bir başörtüsünün önünde yapılan dua ile sona erdi. (İslam ve Hayat / Haksöz Haber)

Etiketler : #Beyazıt'ta   #   #zulme   #protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN